Emla 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

Werkt Emla Créme tegen vroegtijdig Klaarkomen? Lees ons Onderzoek

Als jij het internet hebt afgestruind op zoek naar oplossingen voor vroegtijdig klaarkomen, ben je waarschijnlijk wel eens Emla-crème tegengekomen. Dit is echter opvallend, daarom doen wij er onderzoek naar!

“Advies op het internet is niet altijd goed advies. Lees daarom altijd betrouwbaar onderzoek voordat je dit advies opvolgt!”

In dit artikel lees je ons onderzoek over of Emla-crème werkt tegen vroegtijdig klaarkomen. Eerst leggen we uit wat Emla-crème is en vervolgens waarom het wel of niet werkt tegen vroegtijdig klaarkomen. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt!

Wat is Emla-crème?

Emla-crème is een crème ontwikkeld door de inmiddels bekende farmaceut AstraZeneca. De crème heeft twee belangrijke werkzame stoffen: lidocaïne en prilocaïne. Dit zijn allebei verdovende middelen. In het kort is dit dan ook wat Emla doet: het verdooft.

Waarvoor wordt Emla gebruikt?

In de bijsluiter van Emla, geschreven door farmaceut AstraZeneca, wordt verteld waarvoor Emla wordt gebruikt. Het middel is ontwikkeld voor het verdoven van de huid, de slijmvliezen en het weefsel dat hier direct onder ligt.

Emla 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Het middel is bedoeld voor de pijn bij een injectie, een ingreep aan het slijmvlies van de geslachtsorganen, een ingreep aan de onbeschadigde huis en het schoonmaken van een open been.

Wat zijn de bijwerkingen van Emla?

Emla heeft een aantal bijwerkingen, net als de meeste andere medicijnen en verdovende middelen. De mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Bleekheid
 • Roodheid en zwelling
 • Een licht branderig gevoel, jeuk of warmte
 • Jeuk of tintelingen
 • Huidirritatie
 • Blauwgrijze verkleuring van de huid
 • Kleine rode vlekjes
 • Allergische reacties die kunnen leiden tot een shock door plotselinge vaatverwijding
 • Irritatie van het hoornvlies na contact met het oog
Emla 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Ook kun je een overdosis van Emla meemaken, en dan kunnen er behoorlijk nare problemen ontstaan. Bij een lichte overdosering kunnen er klachten ontstaan zoals:

 • Rusteloosheid
 • Gapen
 • Duizeligheid
 • Spreek-, beweeg-, hoor- of zichtstoornissen

Gebruik je veel te veel van Emla? Dan kun je spiertrekkingen, ademhalingsdepressie, coma’s en zelfs een hartstilstand krijgen! Pas dus altijd goed op met het gebruik van dit middel.

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Werkt Emla tegen vroegtijdig klaarkomen?

In dit deel van het artikel kun je lezen dat Emla niet werkt tegen vroegtijdig klaarkomen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een aantal sterke argumenten gebaseerd op het onderzoek van experts.

Argument 1: minder controle

Een belangrijke reden dat mannen last krijgen van vroegtijdig klaarkomen, is het feit dat ze geen controle meer hebben over hun orgasme. Als je last hebt van vroegtijdig klaarkomen, voel je je orgasme niet op tijd aankomen. Hierdoor kun je niet pauzeren en kom je direct klaar.

Als je Emla gebruikt, dan voel je minder. Hierdoor wordt je penis minder geprikkeld, waardoor je minder snel klaarkomt. Dit zorgt er helaas ook voor dat je minder goed voelt wanneer je klaarkomt. Het orgasme is daardoor minder heftig, maar ook moeilijker te controleren.

Dit betekent dat de oorzaak van vroegtijdig klaarkomen niet wordt aangepakt. Door het gebruik van Emla krijg je namelijk niet meer controle over je orgasme. Sterker nog, de kans is behoorlijk groot dat je meer last krijgt van vroegtijdig klaarkomen als je een keertje geen Emla gebruikt.

“Bij het gebruik van medicatie wil je het liefst de oorzaak van het probleem aanpakken, en dit doe je niet met Emla crème.”

Argument 2: nooit getest voor dit doeleinde

Zoals eerder al beschreven, is Emla een verdovende crème die bij lichte beschadigingen van de huid wordt gebruikt om de pijn te verzachten. Vroegtijdig klaarkomen heeft niets te maken met beschadiging van de huid. Ook doet vroegtijdig klaarkomen fysiek geen pijn. Het gebruik van Emla om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen is dus nooit getest door de farmaceut.

Het gebruik van Emla voor het bestrijden van vroegtijdig klaarkomen is bedacht door mannen die dit probleem hebben, niet door de producent van de crème. Hierdoor ontbreekt goed wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit en de bijwerkingen van het gebruik van Emla tegen vroegtijdig klaarkomen.

Je weet dus pas zeker of dit werkt en onschadelijk is als je het zelf probeert. In combinatie met de waslijst aan mogelijke bijwerkingen bij regulier gebruik van Emla-crème is het niet aan te raden om zelf te experimenteren met Emla als middel tegen vroegtijdig klaarkomen.

Argument 3: mogelijke verdoving van de vagina (dus: altijd een condoom om!)

Emla-crème wordt, net als elke crème, aangebracht op de huid. Je smeert het op je penis voordat je seks gaat hebben. Dit betekent dat alles wat in aanraking komt met je penis ook verdoofd wordt.

Als je onbeschermde seks hebt, dan komt jouw penis in contact met de vagina. De Emla-crème op jouw penis komt dan ook in contact met de vagina, waardoor die ook verdoofd raakt.

Dit kan een heel groot probleem zijn als jij Emla-crème gebruikt om je seksleven te verbeteren. Je wilt natuurlijk het vroegtijdig klaarkomen voorkomen omdat je dan meer tijd hebt voor de seks en je partner ook kunt laten klaarkomen. Als de vagina verdoofd is, kan je vrouwelijke bedpartner dus niet meer klaarkomen. Balen!

Dit betekent dat je, als je Emla-crème gebruikt om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen, altijd een condoom moet dragen.

Argument 4: inwerktijd

Het liefst heb je natuurlijk dat je de crème vlak voor de seks opdoet, zodat je nog steeds spontaan seks kunt hebben. Je wilt ook liever niet al tijdens het voorspel de crème op je penis doen, want dan kunnen de handen of de mond van je partner ook verdoofd raken. Het is natuurlijk verstandig om ook bij het voorspel al een condoom om te hebben, maar veel mensen doen dit niet.

De inwerktijd van Emla-crème is zo’n 30 tot 60 minuten. Dit betekent dat je minimaal een halfuur voor de seks Emla-crème moet opsmeren om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen. Wacht je niet lang genoeg? Dan kom je net zo snel klaar als eerst!

Argument 5: werkzame tijd

Het zou ideaal zijn als je direct na het klaarkomen het gevoel in je penis weer terugkrijgt als je Emla hebt gebruikt. Op die manier zou je vroegtijdig klaarkomen kunnen voorkomen en daarna weer kunnen doen alsof er niks aan de hand is.

emla 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Helaas is dit niet het geval bij Emla-crème. Zelfs als je ervan uitgaat dat de crème werkt, zul je hoogstwaarschijnlijk niet de gehele werkingsduur lang seks hebben. Emla-crème werkt namelijk wel 2 uur.

De gemiddelde vrijpartij duurt nog geen kwartier, inclusief voorspel. Met Emla zul je niet ineens twee uur lang seks hebben. Dit betekent dat je nog een behoorlijke tijd rond zult lopen met een verdoofde penis.

Ook zul je extra goed je handen moeten wassen als je naar het toilet bent geweest en je penis hebt aangeraakt. Ook voor je handen, gezicht en andere lichaamsdelen geldt dat er verdoving kan optreden bij direct of indirect contact met de crème.

Argument 6: het kan ook té goed werken

Als je op het internet zoekt naar recensies van Emla voor vroegtijdig klaarkomen, lees je ook wel eens dat Emla te goed werkt. De eikel van sommige mannen wordt compleet gevoelloos door Emla-crème.

Omdat de eikel het meest gevoelige deel van de penis is, heeft dit twee ontzettend grote nadelen:

 1. Klaarkomen wordt bijna onmogelijk.
 2. Het wordt lastig om een goede erectie te krijgen.

Het verdoven van het belangrijkste deel van je geslachtsorgaan is gewoon een enorm slecht idee als je seks wilt hebben.

Argument 7: Emla-crème is ontzettend duur

Oké, dit is geen argument voor het al dan niet werken van Emla-crème tegen vroegtijdig klaarkomen. Maar nu we hebben kunnen vaststellen dat er veel redenen zijn dat Emla-crème niet werkt tegen vroegtijdig klaarkomen, is dit wel een puntje dat ook genoemd moet worden.

Als jij condooms al te duur vindt, dan zul je ook niet blij worden van de prijs van Emla. 15 gram Emla-crème kost op voorschrift van de dokter 10 euro en 16 cent. De dosering van Emla is ongeveer één gram per 10 vierkante centimeter. Je zult dus waarschijnlijk iets meer dan een dosis van 1 gram per keer nodig hebben. Dit betekent dat je tussen de 10 en 15 keer seks kunt hebben met 10 euro aan Emla.

Emla 5 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

De kosten lopen echter nog hoger op omdat je Emla niet zomaar kunt kopen. Je kunt Emla alleen krijgen op doktersrecept. Sterker nog, meestal smeren ze het gewoon op bij de dokter na een behandeling, je krijgt het bijna nooit mee naar huis.

Dit betekent dat je Emla moet kopen via clandestiene websites. Dit is natuurlijk minder veilig, maar ook nog eens veel en veel duurder. Je bent al snel 40 euro kwijt aan een tube Emla waar je dus maar een paar keer seks mee kunt hebben. Als je vaak seks hebt, lopen de kosten van Emla-crème om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen, zeker in combinatie met het kopen van condooms, flink op! 

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Vergelijkbare berichten