PC spier 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

4 PC Spier Oefeningen om Vroegtijdig Klaarkomen te Voorkomen

Vroegtijdig klaarkomen is iets wat je als man zo snel mogelijk wilt verhelpen. Herhaaldelijk te snel klaarkomen kan je seksuele relaties, maar ook je eigen mentale gezondheid compleet verstoren. Vroegtijdige zaadlozing kan in erge gevallen zelfs leiden tot relatieproblemen, stress, angst en zelfs depressie.

Veel mannen grijpen naar medicatie, speciale condooms of glijmiddelen om hun probleem met vroegtijdig klaarkomen te verhelpen. Dit kan echter nare bijwerkingen hebben. Bovendien pak je hiermee het probleem niet bij de bron aan.

De PC-spier is ontzettend belangrijk bij het orgasme. In dit artikel lees je wat de PC-spier is en waarom de PC-spier belangrijk is voor het orgasme. En we geven je 4 PC-spieroefeningen die je direct kunt toepassen om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen.

Wat is de PC-spier?

De geneeskundige naam voor de PC-spier is de Musculus pubococcygeus. Deze spier is één van de bekkenbodemspieren. De PC-spier is onder andere verantwoordelijk voor de zindelijkheid bij het urineren, de bevalling bij vrouwen en bij het orgasme van mannen.

Waarom de PC-spier trainen belangrijk is

De PC-spier is ontzettend belangrijk, voor zowel mannen als vrouwen. Eén van de voordelen van het trainen van de PC-spier is dat het orgasme vertragend werkt. Dit is echter niet het enige voordeel. Hieronder lees je 5 voordelen van het trainen van je PC-spier!

Voordeel 1: vertraging van je orgasme

De PC-spier is de spier die zich aanspant op het moment dat jij een orgasme hebt als man, maar ook als vrouw! Hierdoor komt het sperma uit de penis en krijg je het lekkere gevoel.

Het grote probleem van veel mannen die vroegtijdig klaarkomen, is dat ze de PC spier de hele tijd aanspannen tijdens de seks. Hierdoor kom je vaak veel sneller klaar.

PC spier 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Het trainen van de PC-spier heeft grote voordelen voor het vertragen van je orgasme. Door de spier te trainen leer je hem niet alleen aanspannen, maar ook ontspannen. De aanspanning van de spier gaat namelijk al natuurlijk, veel mannen moeten echter leren de PC-spier te ontspannen om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen.

Het trainen van je PC-spier kan ervoor zorgen dat jij leert je PC-spier te ontspannen, en hierdoor kom je veel minder snel klaar!

Wil je het vanavond al langer volhouden in bed? Klik dan hier…

Voordeel 2: meer controle over je blaas

Een ander groot voordeel van PC-spieroefeningen is dat ze helpen bij het verkrijgen van controle over je blaas. De reden hiervoor is heel simpel: de PC-spier is de spier die de urinestroom regelt, dus als je meer controle hebt over deze spier, kun je je plas beter inhouden.

Ook vrouwen hebben hier baat bij: na de zwangerschap, waarbij de blaas wat verzwakt is door de geboorte, hebben vrouwen meer controle over hun blaas als ze hun PC-spier getraind hebben.

PC spier 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Voordeel 3: meer controle over je darmen

Net als bij je blaas speelt de PC-spier ook een rol bij de spieren rond je anus. Probeer maar eens te doen alsof je erg hard je plas in moet houden. Je merkt dat je anus ook samentrekt. Dat is dus je pc-spier die zijn werk doet. Naast je blaas zorg je er dus ook voor dat je beter controle over je anus krijgt.

Het trainen van je PC-spier heeft vooral ook voor oudere mensen, bij wie rectale incontinentie vaker voorkomt, een groot effect. In feite ben je dus jezelf onder andere aan het voorbereiden voor later als je je PC-spier traint.

Bovendien zorgt het ook, zowel voor je prostaat als je blaas, voor een betere bloedcirculatie en dus uiteindelijk voor een betere gezondheid. Je hebt dus niet alleen meer controle over deze gebieden, ze zijn ook nog eens gezonder.

Voordeel 4: betere erecties

Bij de mannen zorgt de betere doorbloeding van de penis er, naast een betere gezondheid en controle, ook voor dat de erecties sterker en groter zijn. Je kan een grotere erectie krijgen, een hardere erectie, een erectie kan makkelijker behaald worden, en je kan een erectie ook langer volhouden.

Als je last hebt van erectiestoornissen kan het trainen van je PC-spier er dus voor zorgen dat je ervan af komt en dus wel zonder gedoe en gezeik een erectie kan behalen (en vasthouden). Ook als je hem niet lang genoeg omhoog kan houden om een condoom om te doen, is dit een uitkomst.

Voordeel 5: betere orgasmes

De betere gezondheid en doorbloeding van de penis zorgen er bij een man voor dat er meer sperma vrijkomt bij een orgasme. Ook zorgt het ervoor dat doordat de spier sterker wordt, en de samentrekkingen dus ook intenser worden. Dat betekent op zijn beurt weer dat het sperma met meer kracht naar buiten wordt geschoten en de orgasmes ook krachtiger en intenser worden.

Als je PC-spier sterk genoeg is, kan je zelfs je ejaculatie tegenhouden. Als je dat doet op precies het juiste moment, bereik je dus wel een orgasme maar ejaculeer je niet. Dat betekent dat je dus meerdere orgasmes achter elkaar kan bereiken zonder dat je erectie verdwijnt. Dit vereist overigens wel een sterk en goed getrainde PC-spier en dit kan dus niet iedereen even voor elkaar krijgen.

PC spier 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Ook vrouwen kunnen door middel van het trainen van hun PC-spier makkelijker tot een orgasme komen, en ook vrouwen kunnen met een goed getrainde PC-spier (makkelijker) meerdere orgasmes achter elkaar krijgen. Het helpt bovendien ook om te ejaculeren, net als bij mannen.

Voordeel 6: betere seks

Zowel voor mannen als vrouwen zorgt een beter getrainde PC-spier voor meer genot tijdens de seks. Het trainen van de spier zorgt namelijk niet alleen voor een betere doorbloeding van je prostaat en blaas, maar dus ook van de spieren rond en van de vagina en penis. Die betere doorbloeding betekent dat de geslachtsorganen gevoeliger zijn en tijdens seks de prikkels beter doorgeven.

Dat niet alleen, want een zeer goed getrainde PC-spier kan ervoor zorgen dat een vrouw een orgasme kan bereiken, zelfs wanneer ze dat voorheen niet kon. Bovendien heeft een man ook betere controle over zijn ejaculatie, aangezien de PC-spier het spiertje is wat zich steeds samentrekt tijdens een orgasme.

4 oefeningen voor je PC-spier die helpen bij vroegtijdig klaarkomen

Oefening 1: De PC-spier lang aanspannen

Bij deze oefening moet je je PC-spier voor 15 tot 20 seconden per keer aanspannen om deze sterker te maken. De PC- spier vind je door te doen alsof je je plas inhoudt.

Kun je je PC-spier niet vinden? Doe alsof je je plas inhoudt. Je voelt dan druk tussen je anus en je penis. Dit betekent dat je je PC spier aanspant!

Doe deze oefening vaak, ongeveer 10 keer per dag. Je kunt het ook gewoon zittend doen, tijdens het werken of TV kijken.

Oefening 2: PC-spier omlaag drukken

Het leren aanspannen van je PC-spier is belangrijk voor sterkere orgasmes, maar het ontspannen is nog belangrijker voor het vertragen van je orgasme! Deze oefening is bedoeld voor het ontspannen van je PC-spier.

Waar je bij de vorige oefening moest doen alsof je je plas inhield, moet je hier juist doen alsof je aan het plassen of poepen bent. Span je buikspieren aan en duw de PC-spier naar beneden.

Net als bij de vorige oefening, is deze oefening van essentieel belang als je een gezondere en sterkere PC-spier wil krijgen. Door te leren hoe je de PC-spier kan ontspannen en dus naar beneden kan drukken, kan je meer controle krijgen over je orgasmes en penis.

Oefening 3: De stotteroefening

Je kunt spieren trainen door deze direct volledig aan te spannen, of door de druk op te bouwen. Bij de zogenaamde stotteroefening bouw je de aanspanning van je PC-spier in kleine stapjes (of stottertjes) op!

Eerst span je je PC-spier een klein beetje aan voor 2 seconden, hierna ontspan je de PC-spier zoals bij oefening 2. Vervolgens span je weer voor 2 seconden aan, maar dan iets zwaarder. Hierna ontspan je weer. Herhaal dit totdat je PC-spier volledig aanspant, hierna ontspan je natuurlijk weer volledig.

“Je wilt de balans tussen ontspannen en aanspannen van de PC spier goed houden, anders kan dit leiden tot andere problemen!”

Het kan zijn dat 2 seconden te kort of juist te lang is, dus experimenteer hiermee. Je kunt ook 5 seconden doen of juist één seconde. Als je de oefening maar regelmatig en gebalanceerd doet, zul je al snel een groot verschil merken!

Oefening 4: Ultieme ontspanning

Eigenlijk zou deze oefening op nummer één moeten staan, want om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen is het belangrijk dat jij complete controle hebt over je lichaam. Deze oefening is echter niet erg spannend, daarom staat hij op nummer 4.

PC spier 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Voor deze oefening is het de bedoeling dat je leert je compleet te ontspannen en al je spieren leert voelen. Ga op je rug liggen met een kussen onder je knieën en adem rustig in door je neus en uit door je mond.

Ga vervolgens van top tot teen alle spieren in je lichaam langs en denk actief aan ontspanning van deze spieren. Denk bij de PC-spier extra aan de ontspanning, want deze spier wil je leren ontspannen om het vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan.

Wil je meer oefeningen om het langer vol te houden in bed? Bekijk dan Chris Coster’s E-book Complete Ejaculatie Controle om snel en voorgoed af te rekenen met jouw vroegtijdige zaadlozing.

> Snel en voorgoed afrekenen met je voortijdige zaadlozing

Wetenschappelijk onderzoek – PC spier oefeningen kunnen helpen bij premature ejaculatie

  • https://uroweb.org/lifelong-premature-ejaculation-can-be-treated-by-pelvic-floor-exercises/

Vergelijkbare berichten