3 manieren om het langer vol te houden in bed afbeelding 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

3 Manieren Om Het Langer Vol Te Houden in Bed

Zorgen over seksuele prestaties komen vaak voor, en voortijdige ejaculatie is één van deze veelvoorkomende seksuele zorgen.

Voortijdige ejaculatie of voortijdig klaarkomen vindt plaats wanneer iemand met een penis zijn orgasme bereikt voordat hij of zijn partner dat tijdens het hebben van seks zou willen. Mannen die last hebben van voortijdige ejaculatie komen vaak binnen 1 minuut nadat ze seksueel gestimuleerd zijn tot een orgasme, en zijn niet zelf in staat om de ejaculatie uit te stellen.

Voortijdige ejaculatie kan leiden tot veel frustratie, angst en andere mentale problemen. Dit kan ertoe leiden dat personen die hier last van hebben seks gaan vermijden, gaan piekeren, onzekerheid ontwikkelen, enzovoort. Heb jij last van voortijdige ejaculatie en wil je dit verhelpen zodat je het langer vol kan houden in bed? Lees dan snel verder, want in dit artikel worden 3 manieren besproken die je kunnen helpen bij voortijdige ejaculatie en dus bij het langer vol houden in bed.

Oorzaken van voortijdige ejaculatie

Als je last hebt van voortijdige ejaculatie, kan dit verschillende en soms ook meerdere oorzaken hebben. Soms is het moeilijk om te achterhalen wat voortijdige ejaculatie bij jou veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaken van voortijdige ejaculatie zijn:

 • Depressie
 • Angst
 • Stress
 • Faalangst
 • Relatieproblemen
 • Relatiestress
 • Negatieve seksuele ervaringen
 • Erectiestoornis

De laatste mogelijke oorzaak, erectiestoornis, is een veel voorkomende oorzaak van voortijdige ejaculatie. Bij deze stoornis kan je geen erectie krijgen of behouden, waardoor het hebben van seks lastig kan zijn en waardoor ook mentale problemen, stress, angst en nog veel meer naars kan worden veroorzaakt.

“Voortijdige ejaculatie is één van de meest voorkomende seksuele problemen; zo’n 20-25% van alle mannen krijgt er ooit in zijn leven last van!”

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Manier 1: Bekkenbodemoefeningen

De eerste manier die ik je aanraad om te proberen voor het verhelpen van je klachten, zijn bekkenbodemoefeningen. Met deze oefeningen train je de bekkenbodemspieren.

De bekkenbodemspier is de spier die je voelt als je plast. Je zal deze spier vooral voelen op een plek die het perineum heet; dit is een gebied dat zich tussen de anus en het scrotum bevindt. Deze bekkenbodemspieren lopen vanaf het schaambeen tot je stuitje. Ook omringen deze spieren het rectum, de urineblaasopening en de prostaat. Tenslotte ondersteunen de bekkenbodemspieren de organen in je buik, zorgen ze ervoor dat je uitwerpselen zoals poep en plas kan ophouden en heeft deze spier een seksuele functie.

De bekkenbodemspieren zijn ook van groot belang voor een goede bloedsomploop voor de organen rondom deze spier. Als je voortijdig klaarkomen wil verhelpen, is een goed functionerende bloedsomploop in de penis belangrijk. Door het trainen van de bekkenbodemspieren zorg je voor een goede bloedsomloop van de penis en kan je meer invloed krijgen op het klaarkomen, en naarmate van tijd misschien wel volledige controle hebben over het klaarkomen.

Doordat de bekkenbodemspieren van belang zijn voor de bloedsomploop, zijn deze spieren bij mannen vooral belangrijk voor de erectiele functie en voor de ejaculatie. Wanneer deze bekkenbodemspieren niet sterk of genoeg getraind zijn, kan dat je vermogen om de ejaculatie uit te stellen verminderen en soms helemaal wegnemen, zoals bij voortijdige ejaculatie. Bovendien zijn deze spieren actief wanneer je seksueel opgewonden raakt.

De drie meest voorkomende bekkenbodemspieroefeningen zijn:

 1. Het zo strak mogelijk aanspannen van de bekkenbodemspieren. Bij deze oefeningen herhaal je steeds het aanspannen en ontspannen van de spieren, om de vijf seconden.
 2. Het omlaag duwen van de spier terwijl je de spier aanspant, waarbij je de bekkenbodemspier naar beneden drukt.
 3. Het aanspannen van de spier voor 10 seconden en vervolgens voor vijf seconden ontspannen.
3 manieren om het langer vol te houden in bed afbeelding 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
Portrait of a young man holding a yoga mat outdoors

Manier 2: Een gezondere levensstijl

Een gezondere levensstijl kan iemands seksuele functie verbeteren. Dit blijkt namelijk uit een onderzoek (bron). Uit dit onderzoek blijkt dat fysieke factoren, zoals obesitas, overgewicht, roken en gebruik van drugs dit veroorzaken, maar ook factoren die te maken hebben met mentale gezondheid, zoals stress, angst en depressie, kunnen een negatieve invloed hebben op de seksuele functie.

Er zijn heel simpele dingen die je kan doen om een gezonder leven te leiden. Enkele hiervan zijn:

 • Stoppen met het gebruiken van drugs
 • Stoppen met roken of heel sporadisch roken
 • Alcoholgebruik verminderen of geheel stoppen
 • Regelmatig sporten of bewegen door bijvoorbeeld te wandelen of vaker de fiets te pakken
 • Een gezonder dieet volgen
 • Stress verminderen, door bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen te doen of te mediteren

Manier 3: De knijptechniek

De knijptechniek is een goede manier om voortijdige zaadlozing te voorkomen. Het is heel gemakkelijk te leren, je hebt geen extra dingen nodig en het kost niets. Simpel gezegd: het is een techniek om op het juiste moment in de kop van de penis te knijpen om de ejaculatie te vertragen.

De knijptechniek voorkomt handmatig dat sperma het lichaam verlaat door druk uit te oefenen op de penis. De plaats waar je druk moet uitoefenen, wordt het frenulum genoemd. Dat is waar de eikel de schacht van de penis raakt.

Bij gebruik van deze knijptechniek moet je tijdelijk stoppen met seks en op het juiste moment en op de juiste plaats in de penis knijpen. Op deze manier kan de plasbuis volledig worden afgesloten om de ejaculatie uit te stellen, zodat je voor een langere tijd seks kunt hebben.

Probeer de knijptechniek eerst tijdens het masturberen. Het is belangrijk dat als je een orgasme krijgt, dat je dan je wijsvinger onder je eikel plaatst en je duim op de andere kant van de penis onder de eikel. Probeer vervolgens je frenulum aan te knijpen. Doe dit tot je niet meer het gevoel hebt dat je klaar zal komen.

De knijptechniek tijdens seks met je partner:

 1. Leg voordat je begint goed uit wat de knijptechniek is en hoe je partner het frenulum en dus de penis zal moeten afknijpen. Begin pas met het uitvoeren van de techniek wanneer je weet dat jullie er klaar voor zijn. Oefen het daarom ook een paar keer.
 2. Het is slim om samen een signaal of een woord af te spreken dat jullie kunnen gebruiken als je je ongemakkelijk voelt of pijn ervaart tijdens het uitvoeren van de techniek.
 3. Heb je het een paar keer geoefend en hebben jullie beiden het gevoel dat jullie er klaar voor zijn? Dan is het tijd om het echt te proberen tijden het hebben van seks.
 4. Heb je na het beginnen van de seks het gevoel dat je een orgasme krijgt, dan is het nu het moment om de knijptechniek uit te voeren.
 5. Na het uitvoeren van de techniek is het verstandig om heel even te wachten totdat jullie weer verder gaan met het seks hebben. Op deze manier weet je zeker dat de techniek werkt en kan je het opnieuw uitvoeren als het niet heeft gewerkt.

Vergelijkbare berichten