Erectieproblemen boven 50 uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

Erectieproblemen Oplossen Boven de 50? 5 Geweldige Tips

Tegenwoordig komen erectieproblemen steeds vaker voor bij Nederlandse mannen, en een deel van de reden daarvoor is dat we met zijn allen steeds ouder worden. Naarmate je ouder wordt, neemt de kans op erectieproblemen sneller toe. De meeste erectieproblemen ontstaan pas bij mannen van boven de 50, en als jij op dit artikel hebt geklikt, ga ik ervan uit dat jij zo’n man bent.

In dat geval weet je ook dat dat een enorm vervelend probleem is, dat een erg grote invloed op je seksleven en je gevoel van zelfvertrouwen kan hebben. Daarom wil ik je meteen alvast vertellen dat er hoop is. Erectieproblemen horen nu eenmaal een beetje bij ouder worden, maar dat betekent niet dat je er niks aan kunt doen! In dit artikel lees je 5 geweldige tips voor het oplossen van erectieproblemen als je boven de 50 bent.

Erectieproblemen boven 50 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 1: Blijf in beweging

Erectieproblemen die worden veroorzaakt door ouder worden, hebben vrijwel altijd een lichamelijke oorzaak. Krijg je op jongere leeftijd al erectieproblemen, dan wil er nog wel eens een psychologische oorzaak aan ten grondslag liggen, maar op hogere leeftijden is de kans een stuk groter dat een bepaald deel van je lichaam simpelweg niet helemaal goed meer werkt. Gelukkig kun je daar iets aan doen.

“Als je je lichaam nooit meer aan het werk zet, dan werkt het na verloop van tijd ook niet meer naar behoren.”

Sporten en bewegen is misschien wel de beste manier om het functioneren van je lichaam te bevorderen. Het is daarom van belang om ook op hogere leeftijd regelmatig in beweging te blijven, en het bloed af en toe eens goed rond te doen pompen. Hoe intensief die beweging moet zijn, hangt natuurlijk af van je leeftijd. Wat voor een man van 50 nog goed te doen is, kan voor een man van 60 heel lastig zijn, en voor een man van 70 een helse uitdaging.

Sporten en bewegen is vooral goed voor het behandelen van erectieproblemen omdat de bloedsomloop op die manier wordt verbeterd. Het hart blijft beter in staat om bloed rond te pompen door het lichaam, waardoor ook de zwellichamen in de penis zich makkelijker kunnen vullen met bloed. Op die manier wordt het eenvoudiger om een erectie te krijgen en te behouden.

Vooral cardio en aerobics zijn goed voor dit doel, omdat die vormen van beweging in het bijzonder goed zijn voor de bloedsomloop. Hardlopen, roeien en zwemmen zijn hier een goede voorbeelden van, maar afhankelijk van je leeftijd zijn dat misschien geen heel realistische opties. In dat geval kan flink wandelen al genoeg zijn, als je er maar voor zorgt dat je lichaam enigszins wordt uitgedaagd.

> Vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Klik hier…

Erectieproblemen boven 50 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 2: Eet meer onverzadigde vetten

Wat oudere Nederlanders zijn vaak nog van vroeger gewend om een wat eenzijdig dieet te volgen, waarin vlees en aardappelen een erg belangrijke rol innemen. Zo’n dieet kan na verloop van tijd voor problemen zorgen, omdat vlees erg veel verzadigd vet bevat. Verzadigd vet is erg slecht voor het hart en de bloedsomloop, wat zoals gezegd weer kan leiden tot erectieproblemen.

“Dat je iets al je leven lang doet, betekent nog niet dat het ook gezond is!”

Dat is een probleem, zeker omdat op hogere leeftijd het hart en de bloedsomloop toch al slechter worden. Een beter dieet is er daarom een met veel onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zorgen er, in tegenstelling tot de verzadigde variant, juist voor dat de bloedsomloop wordt verbeterd, en je dus juist weer makkelijker een stevige erectie krijgt en behoudt.

Dit komt doordat onverzadigde vetzuren allerlei blokkades in de bloedvaten, zoals bijvoorbeeld slecht cholesterol, wegnemen. Hierdoor wordt het bloed minder gehinderd wanneer het door het lichaam wordt gepompt, en kan het dus beter de plekken bereiken waar het moet zijn. Dat is niet alleen goed voor het kunnen krijgen van een erectie, maar ook voor je hart en je algehele gezondheid.

Onverzadigde vetten vind je vooral in vette vis, zoals bijvoorbeeld zalm. Daarnaast bevatten noten veel onverzadigd vet, evenals bepaalde groenten, zoals olijven en avocado’s. Lijkt dit je allemaal maar niks? Dan kun je ook supplementen kopen die onverzadigde vetzuren zoals omega 3 bevatten. Hoewel dit minder goed schijnt te werken dan het direct uit voeding halen van deze vetzuren, kan het toch een prima alternatief of aanvulling zijn.

Erectieproblemen boven 50 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 3: Gebruik ginkgo biloba

Misschien kijk je wat vreemd op als ik zeg dat je bepaalde pillen moet gaan slikken, want waarschijnlijk had je zelf ook al wel bedacht dat het slikken van Viagra tot de opties behoorde, en ben je juist op zoek naar minder ingrijpende, wellicht meer natuurlijke alternatieven. In dat geval kan ik je geruststellen: hoewel je ginkgo biloba in pilvorm kan krijgen, is het een volledig natuurlijk middel.

In Japan wordt ginkgo biloba al eeuwenlang gebruikt om allerlei seksuele en niet-seksuele kwalen te behandelen, en erectieproblemen zijn één van die kwalen. Het verschilt per kwaaltje een beetje in hoeverre ginkgo biloba echt een zinnig geneesmiddel is, maar op het gebied van erectieproblemen is wetenschappelijk bewezen dat dit natuurlijke kruid ze kan verminderen (bron).

Ginkgo biloba werkt via stimulering van de bloedsomloop, en ik heb net al twee keer aangestipt waarom een goede bloedsomloop zo belangrijk is als je een erectie wil kunnen krijgen. In principe hoef je geen bijwerkingen van ginkgo biloba te verwachten, maar als je reeds bloedverdunners slikt of hartproblemen hebt, kan het middel wel gevaarlijk zijn. In dat geval raad ik aan om eerst je huisarts te raadplegen.

Zoals gezegd snap ik het heel goed als je liever geen pillen wil slikken, dus in plaats van als supplement kun je ginkgo biloba ook als thee innemen of direct als kruid consumeren. Ik moet je wel waarschuwen dat het dan een beetje bitter smaakt, en ik daarom persoonlijk de voorkeur zou geven aan ginkgo biloba-supplementen.

Tip 4: Doe Kegeloefeningen

Zoals ik in het begin van dit artikel al aangaf, zijn erectieproblemen boven de 50 bijna altijd het gevolg van lichamelijke problemen. Daarom ligt het voor de hand dat lichamelijke oplossingen ook de meest effectieve zijn voor deze leeftijdsgroep. Eén zo’n oplossing is het trainen van de bekkenbodemspier, ook wel de PC-spier genoemd. Dit kun je doen via zogeheten Kegeloefeningen.

Kegeloefeningen zijn erg simpel: je spant je bekkenbodemspier enkele seconden aan, en vervolgens ontspan je hem weer, en dit herhaal je een aantal keren. Hiervoor moet je wel weten waar je bekkenbodemspier precies zit, maar als je doet alsof je je plas ophoudt, voel je hem als het goed is zichzelf aanspannen. De spier bevindt zich tussen de balzak en de anus.

Er is inmiddels overtuigend wetenschappelijk bewijs dat Kegeloefeningen een effectieve manier kunnen zijn om erectieproblemen te behandelen. Dat is niet heel verrassend, want de bekkenbodemspier is van groot belang voor het kunnen krijgen van een erectie, onder andere omdat deze invloed heeft op hoeveel bloed er in de penis kan stromen. Het ligt voor de hand dat het sterker maken van die spier ervoor zorgt dat je makkelijker een erectie krijgt.

Om te beginnen raad ik aan om iedere dag tien Kegeloefeningen achter elkaar te doen, waarbij bij elke oefening de bekkenbodemspier tien seconden lang aangespannen wordt. Als je bang bent dat je dit vergeet, kun je dit ook iedere dag op een vast moment doen, bijvoorbeeld onder de douche of tijdens het tandenpoetsen. Kegeloefeningen kunnen bovendien staand, zittend of liggend worden uitgevoerd.

Erectieproblemen boven 50 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 5: Lees het boek “Complete Erectie Controle” van Chris Coster

Ik heb je zojuist een aantal makkelijk toe te passen tips gegeven waarmee je hopelijk je erectieproblemen zal kunnen oplossen. Er is echter geen specifieke oplossing die voor iedereen goed werkt, waardoor er altijd de kans is dat een relatief kort artikel als dit geen geschikte oplossing voor jou biedt. Daarom wil ik je ook nog een zelfhulpboek aanraden met nog veel meer nuttige informatie.

“Elk erectieprobleem is uniek, en dat geldt ook voor de behandeling ervan.”

Het gaat om het boek “Complete Erectie Controle” van Chris Coster. Dit e-book is volledig gewijd aan natuurlijke oplossingen voor erectieproblemen. Dat betekent dat je geen pillen, chemische middelen of medische ingrepen worden aanbevolen. Al dat soort schadelijke dingen zijn in de overgrote meerderheid van de gevallen namelijk helemaal niet nodig, en lossen je probleem niet daadwerkelijk op!

De in dit boek omschreven methodes werken zo goed omdat ze erectieproblemen aanpakken bij de oorzaak. Een groot deel van het boek is gewijd aan de verschillende kernoorzaken van erectieproblemen. Hierdoor krijg je niet alleen meer inzicht in je probleem, maar dat helpt je ook daadwerkelijk om het probleem effectiever aan te pakken!

De ervaringen van lezers van dit ebook zijn over het algemeen erg positief. Mannen van sterk uiteenlopende leeftijden geven aan dat dit boek ze enorm geholpen heeft om weer seksueel te kunnen presteren, waaronder ook mannen van rond de 50 en ouder. Ook voor jouw leeftijdsgroep is er dus nog volop hoop! Complete Erectie Controle kan je risicovrij uitproberen. Hier vind je er meer over.

Vergelijkbare berichten