Tramadol 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

Werkt Tramadol bij Vroegtijdig Klaarkomen? Onderzoek & 3 Alternatieven

Vroegtijdige zaadlozing komt heel vaak voor, zeker in de puberteit en bij jongvolwassen mannen. Dit is helaas ook de groep die het meest onzeker wordt van vroegtijdig klaarkomen, en hierdoor wordt het probleem alleen maar erger.

Dit zijn dan ook de mannen die het snelst op zoek gaan naar snelle oplossingen voor hun problemen, meestal in de vorm van medicatie waarover ze iets gelezen hebben op het internet. Het is erg belangrijk hier goed over geïnformeerd te zijn.

Eén van de medicijnen die mogelijk zou kunnen werken tegen vroegtijdig klaarkomen is Tramadol. Om te zorgen dat je niet overhaast naar ineffectieve of zelfs gevaarlijke medicijnen grijpt, heb ik voor jou uitgezocht of Tramadol werkt bij vroegtijdig klaarkomen. Ook heb ik voor jou een aantal alternatieven!

Tramadol 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Onderzoek: werkt Tramadol tegen vroegtijdig klaarkomen?

Om te weten of Tramadol werkt bij vroegtijdig klaarkomen, moeten we een tweetal dingen weten: wat Tramadol is en hoe Tramadol werkt. Dit heb ik voor jullie uitgezocht.

Wat is Tramadol?

Tramadol is een sterke pijnstiller die door artsen wordt ingezet bij zowel acute als chronische pijnklachten. Tramadol wordt bijvoorbeeld ingezet na een ongeluk, operatie, zenuwpijn, artrose of kanker.

Tramadol is zo sterk dat het vergeleken kan worden met morfine. Het is enorm verdovend en kan zorgen dat hevige pijn minder controle heeft op je dagelijkse leven. Omdat Tramadol zo sterk is, kun je dit middel alleen op doktersrecept krijgen.

Hoe werkt Tramadol?

Tramadol kan ingenomen worden in de vorm van capsules, oplostabletten, bruistabletten, druppels en zetpillen. Er zijn vormen van Tramadol die 6 tot 8 uur blijven werken, vormen die 12 uur lang blijven werken en vormen met een werkzame tijd van 24 uur.

De werking van Tramadol is vergelijkbaar met andere opioïden: Tramadol zorgt ervoor dat het signaal in de hersenen niet of minder sterk aankomt. Dit heeft een pijn verlichtende, verdovende en versuffende werking.

Werkt Tramadol tegen vroegtijdig klaarkomen?

Tramadol wordt af en toe ingezet door artsen bij vroegtijdig klaarkomen. Het kan dus wel werken. Dit komt door de verdovende werking van het middel: je voelt minder en daardoor kom je minder snel klaar.

Tramadol wordt echter afgeraden door de meeste artsen vanwege de nare bijwerkingen. Hierover lees je straks meer. De arts schrijft eigenlijk alleen Tramadol voor bij vroegtijdig klaarkomen als alle andere medicijnen en behandelingen niet werken of een allergische reactie veroorzaken.

In principe kan Tramadol dus werken tegen vroegtijdig klaarkomen, maar er zijn ook heel veel argumenten tegen het gebruik van Tramadol bij vroegtijdig klaarkomen. Deze lees je hieronder.

Tramadol 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tramadol is zeer verslavend

Net als de meeste sterke verdovende middelen is Tramadol zeer verslavend. Dit is een ontzettend groot nadeel als je dit middel gebruikt tegen vroegtijdige zaadlozing. Zeker als je regelmatig seks hebt, kun je heel snel verslaafd raken aan dit middel.

Als je verslaafd raakt aan Tramadol bij het gebruik van dit middel tegen vroegtijdig klaarkomen, heeft dit uit eindelijk een averechtse werking. Je zult na een tijdje namelijk moeten stoppen met het gebruik van Tramadol, anders wordt het gevaarlijk.

Zodra je stopt met het slikken van Tramadol tegen vroegtijdig klaarkomen, zijn je oude problemen direct weer terug, en nu waarschijnlijk nog veel erger. Doordat je een tijd lang minder prikkels hebt gevoeld, ben je nu helemaal niet meer gewend aan stimulatie van je eikel. Hierdoor kom je nog sneller klaar.

“Qua werking in het lichaam heeft Tramadol veel weg van opium, een zwaar verslavende en illegale drug.”

Bovendien zul je last krijgen van afkickverschijnselen zoals stress en depressie. Dit zijn twee veel voorkomende oorzaken van vroegtijdig klaarkomen.

Tramadol helpt, maar geneest niet

De werking van Tramadol is bedoeld om de prikkelingen, zowel pijnlijke als prettige prikkelingen, te verminderen. Dit betekent dat je hersenen minder sensuele signalen krijgen door aanraking van je penis.

Dit is natuurlijk effectief bij het uitstellen van je orgasme, maar geneest het vroegtijdig klaarkomen niet. Als je vroegtijdig klaarkomen wilt genezen, wil je namelijk de oorzaak van vroegtijdig klaarkomen aanpakken. Je wilt zorgen dat jij meer controle hebt over je orgasme, want dit werkt het beste tegen vroegtijdig klaarkomen.

Eén van de meest voorkomende oorzaken van vroegtijdig klaarkomen is een gebrek aan serotonine. Serotonine is het hormoon dat verantwoordelijk is voor je stemming, slaapritme, eetlust, pijnverzachting en seksuele gedrag. Het wordt daarom, samen met dopamine, ook wel het gelukshormoon genoemd.

Klaarkomen is één van de makkelijkste manieren voor je lichaam om serotonine vrij te geven. Als je een tekort aan serotonine hebt, gaat je lichaam op zoek naar manieren om dit snel aan te kunnen maken. Hierdoor kom je sneller klaar.

Tramadol zorgt er niet voor dat jij meer serotonine aan gaat maken, het zorgt er gewoon voor dat je minder prikkelingen voelt. Dit lost dus helemaal niks op.

Je bouwt resistentie op

Tramadol is net als andere opioïden niet alleen verslavend, maar ook een drug waar je tolerantie voor opbouwt. Hoe vaker je dit middel gebruikt, hoe meer je lichaam gewend raakt aan de aanwezigheid van dit medicijn.

Je lichaam leert namelijk steeds beter hoe Tramadol moet worden afgebroken. Hierdoor worden de effecten bij dezelfde dosis steeds minder heftig. Je zult al snel merken dat je na een paar keer Tramadol gebruikt te hebben meer nodig hebt om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen.

Dit betekent gelukkig niet dat de kans op bijwerkingen groter wordt, maar wel dat je meer verslaafd raakt, meer afkickverschijnselen krijgt als je stopt en veel meer geld nodig hebt.

Tramadol heeft heel nare bijwerkingen

Zelfs als Tramadol perfect zou werken tegen vroegtijdig klaarkomen, zijn de bijwerkingen het niet waard. De bijwerkingen komen behoorlijk vaak voor omdat Tramadol zo’n zwaar middel is. Je zult zien dat sommige van deze bijwerkingen ervoor zorgen dat je helemaal niet meer klaarkomt, omdat je helemaal geen zin meer hebt in seks. De bijwerkingen van Tramadol zijn:

 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Zweten
 • Sufheid (zeker in combinatie met alcohol)
 • Obstipatie
 • Stemmingswisselingen
 • Hallucinaties
 • Slapeloosheid en vermoeidheid
 • Verlaagd libido
 • Erectieproblemen

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Tramadol 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

3 alternatieven voor Tramadol

Nadat je de waslijst aan redenen om geen Tramadol te gebruiken tegen vroegtijdige ejaculatie hebt gelezen, kan ik me voorstellen dat je heel graag wilt weten wat je wel kunt nemen om vroegtijdig klaarkomen te stoppen. Daarom heb ik voor jou ook nog eens 3 alternatieven voor Tramadol tegen vroegtijdig klaarkomen.

Alternatief nummer 1: SSRI’s

SSRI’s, ook wel serotonineheropnameremmers, worden ingezet als antidepressiva bij mensen die te maken hebben met zware depressies. Deze middelen helpen bij de regeling van serotonine en kunnen een tekort aan serotonine voorkomen.

Dit is al een stuk effectiever dan Tramadol. Je komt bij het slikken van SSRI’s namelijk al een stuk dichter in de buurt van de meest voorkomende oorzaak van vroegtijdig klaarkomen.

Helaas geldt net als voor Tramadol dat je SSRI’s alleen maar tijdelijk mag slikken om verslaving te voorkomen. Dit betekent dus ook dat je als je stopt met dit middel weer dezelfde problemen met vroegtijdig klaarkomen hebt als eerst.

Ook hebben SSRI’s flinke bijwerkingen, waarvan sommigen ook je libido verlagen. Die bijwerkingen zijn:

 • Duizeligheid
 • Slaperigheid of juist slapeloosheid
 • Uitdroging
 • Transpiratie
 • Constipatie of juist diarree
 • Gewichtstoename
 • Misselijkheid
 • Flauwvallen
 • Hoofdpijn
 • Sufheid
 • Een verlaagd libido

Alternatief nummer 2: Therapie

Niet alle klachten kunnen behandeld worden met therapie, dus voor sommige psychologische klachten is medicatie wenselijk. Het is echter prettiger om te beginnen met therapie als jij vermoedt dat jouw vroegtijdig klaarkomen veroorzaakt wordt door klachten als stress, onzekerheid of depressie. Deze klachten leiden namelijk allemaal tot een serotoninegebrek, waardoor jij vroegtijdig klaarkomt.

Een therapeut kan beter dan wie dan ook samen met jou op zoek gaan naar de oorzaak van jouw stress, onzekerheid of depressie.

Alternatief nummer 3: Accepteer en communiceer

Vroegtijdig klaarkomen hoeft niet altijd een probleem te zijn; het ligt er maar net aan hoe goed jij bent in communiceren. Met goede communicatie kun je ervoor zorgen dat jouw seksleven minder leidt onder vroegtijdig klaarkomen. Sterker nog: goed communiceren kan vroegtijdig klaarkomen zelfs genezen!

“In een relatie is communicatie de hoogste prioriteit, dus praat over je seksuele problemen!”

Zelfs als jij vroegtijdig klaarkomt, kun je nog geweldige seks hebben! Het is belangrijk dat je bedpartner weet dat jij vroegtijdig klaarkomt, zodat jullie daar rekening mee kunnen houden. Laat je partner weten dat je meer wilt focussen op het verwennen van je partner, daar zal hij of zij geen enkel probleem mee hebben! Ook kunnen jullie op zoek gaan naar standjes waarin jij minder snel klaarkomt, want van experimenteren kun je leren!

Tramadol 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Bovendien kan communicatie helpen bij het genezen of verminderen van vroegtijdig klaarkomen. Als jij erg onzeker bent over jouw seksuele prestaties, kom je veel sneller klaar. Door te praten over dat jij vroegtijdig klaarkomt, voel je je al snel minder onzeker, omdat je er niet meer de hele tijd aan hoeft te denken. Bovendien kan je bedpartner jou helpen je meer comfortabel te voelen. Dit helpt ook heel goed bij het verminderen van vroegtijdig klaarkomen.

Wil je meer weten over hoe je vroegtijdig klaarkomen kunt voorkomen? Op onze website staat ontzettend veel informatie over vroegtijdig klaarkomen. We behandelen alles, van medicatie tot voeding en tips voor tijdens de seks!

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Vergelijkbare berichten