Vroegtijdige ejaculatie uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

5 Manieren om Vroegtijdige Ejaculatie te Voorkomen

Vroegtijdige ejaculatie is één van de vaakst voorkomende seksuele problemen bij mannen, en in de afgelopen decennia is dit probleem helaas alleen maar toegenomen. Omdat dit probleem funest kan zijn voor je seksleven, is het logisch dat je het koste wat het kost wil voorkomen. Niemand wil immers na een minuut alweer klaar zijn, en zijn partner onbevredigd achterlaten.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om je orgasme uit te stellen, zodat jij langer van de seks kunt genieten, en je partner beter kan bevredigen tussen de lakens! Je moet hiervoor alleen maar weten wat de juiste manieren zijn, en dat is precies wat ik je in dit artikel zal gaan uitleggen. Lees dus vooral door als jij wil voorkomen dat je de volgende keer opnieuw te snel klaarkomt, en je seksleven enorm wil verbeteren!

Vroegtijdige ejaculatie 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 1: Meer aan voorspel doen

Voorspel is iets wat veel mannen die te snel klaarkomen vermijden als de pest. Ze denken dat ze nog sneller zullen klaarkomen als ze uitgebreid aan voorspel doen, en misschien zelfs wel niet eens aan penetratie toe zullen komen. Hoewel ik die gedachte best begrijp, werkt dit in de praktijk meestal juist averechts. Het overslaan van voorspel is eigenlijk nooit een goed idee.

Allereerst is seks natuurlijk meer dan penetratie. Als je weet dat penetratie voor jou niet lang zal duren, is het voorspel dus een goede manier om langer te genieten van seks. Heb je seks met een vrouw, dan is voorspel al helemaal niet optioneel. Voorspel is voor vrouwen namelijk enorm belangrijk, en sommige vrouwen hechten hier zelfs meer waarde aan dan aan penetratie.

“De meeste vrouwen kunnen niet eens klaarkomen door (enkel) penetratie.”

Wat misschien gek klinkt, maar toch echt het geval is, is dat mannen later klaarkomen als er meer voorspel aan de penetratie vooraf is gegaan. Dat kan ermee te maken hebben dat je al wat meer gewend bent aan seksuele prikkels als er al een tijdje voorspel heeft plaatsgevonden. Hierdoor wordt penetratie een stuk minder overweldigend, waardoor je minder snel zal klaarkomen tijdens die penetratie.

Wat natuurlijk ook gewoon kan helpen, is alvast klaarkomen tijdens het voorspel. Jouw orgasme hoeft namelijk helemaal niet het eind van de seks te betekenen. Ga gewoon door met het plezieren van je partner, tot je weer een erectie krijgt. Vervolgens zul je het waarschijnlijk een stuk langer volhouden tijdens de penetratie, omdat dat meestal het geval is als je zeer recent al eens bent klaargekomen.

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Vroegtijdige ejaculatie 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 2: Stress tot een minimum beperken

Als er één ding is dat de moderne mens een stuk ongezonder maakt, dan is het wel stress. We weten al decennialang dat stress ons letterlijk jaren van ons leven kost, maar toch zijn onze levens nog steeds zo ingericht dat we er continu mee te maken hebben. Eén van de vele gezondheidsproblemen die stress kan veroorzaken, is vroegtijdig klaarkomen (en andere seksuele problemen, bron).

Het lastige hieraan is dat stress in combinatie met vroegtijdig klaarkomen kan leiden tot een soort vicieuze cirkel. Je kan namelijk gestrest raken omdát je te snel klaarkomt. Je gaat je dan zorgen maken over bijvoorbeeld je relatie of de toekomst van je seksleven. Zo ontstaat natuurlijk een zelfversterkend effect. Hou dus goed in gedachten wat ik eerder al zei: seks bestaat uit meer dan penetratie!

Stress in het dagelijks leven over alledaagse dingen kan echter net zo funest zijn. Probeer dit dus te beperken tot een minimum. Neem niet meer verantwoordelijkheden op je dan noodzakelijk is, en zorg dat je je activiteiten goed inplant, zodat je niet op het laatste moment nog moet stressen om dingen af te krijgen. Dat zal niet alleen je seksuele prestaties, maar ook je algehele gezondheid goed doen.

“Stress kost je niet alleen je seksleven, maar ook letterlijk jaren van je leven.”

Ook is het van groot belang dat je af en toe even de tijd neemt om tot rust te komen. Als je een druk leven hebt, is het misschien nodig om je rustmomenten van tevoren in te plannen, zodat je zeker weet dat je hieraan toekomt. Voor wie het lastig vindt om zijn hoofd leeg te maken, kan het wellicht helpen om je te verdiepen in meditatie. Dat hoeft namelijk helemaal niet per se iets zweverigs te zijn; het kan ook gewoon een hulpmiddel zijn om jezelf tot rust te brengen.

Manier 3: Gezonder gaan eten

Wanneer jij allerlei ongezonde rotzooi in je lichaam stopt, moet je natuurlijk ook niet verbaasd zijn wanneer je lichamelijke functioneren, waaronder je seksuele presteren, achteruitgaat. Het eten van de juiste, gezonde voeding is daarom van levensbelang voor het voorkomen van vroegtijdig klaarkomen (en diverse andere seksuele problemen).

Verzadigde vetten moet je zoveel mogelijk zien te vermijden. Deze zorgen namelijk voor blokkades in de bloedvaten. Hierdoor krijg je een slechtere bloedsomloop. En dat kan dan weer leiden tot vroegtijdig klaarkomen. Er moet tijdens seks immers nogal wat bloed naar je genitaliën, en als dat niet goed lukt, dan is het volgens je hersenen het beste om er maar zo snel mogelijk een eind aan te breien. Verzadigd vet vind je voornamelijk in de volgende etenswaren:

  • Vlees (vooral rund en varken)
  • Eieren
  • Gefrituurde etenswaren
  • Zuivel

Ook suiker is uit den boze voor mannen die graag later willen klaarkomen. Allereerst is suiker de belangrijkste dikmaker, en overgewicht is een erg vaak voorkomende oorzaak van vroegtijdige ejaculatie. Bovendien stimuleert suiker de aanmaak van cortisol, het hormoon dat stress veroorzaakt, en ik heb je net al uitgelegd dat ook stress een oorzaak van vroegtijdig klaarkomen kan zijn.

“Je lichaam is een complexe machine, en machines functioneren alleen met de juiste brandstof.”

Iets wat je juist weer wél moet eten, is onverzadigd vet. Onverzadigd vet heeft namelijk precies het tegenovergestelde effect van verzadigd vet. Daar waar verzadigd vet zorgt voor geblokkeerde bloedvaten, lost onverzadigd vet die blokkades juist weer op. Hierdoor krijg je dus een betere bloedsomloop, wat er zoals gezegd voor kan zorgen dat je later klaarkomt. Verzadigd vet vind je vooral in:

  • Bepaalde groenten (bijvoorbeeld avocado’s)
  • Vette vis (zoals zalm)
  • De meeste noten en zaden
Vroegtijdige ejaculatie 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 4: Het toepassen van de start-stopmethode

Vroegtijdige ejaculatie is een lichamelijk probleem, wat daarnaast ook een psychologisch probleem kan zijn. Ook is het uitstellen van je orgasme gewoon een vaardigheid. En vaardigheden kun je trainen om er beter in te worden; dat is niet anders voor het uitstellen van je ejaculatie. Je kunt jezelf leren om later klaar te komen met de zogenaamde start-stopmethode.

In de kern draait deze methode om gecontroleerd masturberen. Je gaat jezelf dus aftrekken, maar op het moment dat je bijna klaarkomt moet je even stoppen. Vervolgens wacht je tot je weer wat minder opgewonden bent, en hervat je het masturberen. Dit doe je enkele keren opnieuw, en zo probeer je het zo lang mogelijk vol te houden.

“Oefening baart kunst, ook als het op seks aankomt!”

Op die manier wen je eraan dat je penis over een langere periode allerlei seksuele prikkels ontvangt. Hierdoor zul je wat minder gevoelig worden voor die prikkels, iets wat je wel kan gebruiken als je normaal gesproken al snel aan die prikkels bezwijkt en klaarkomt. Je hersenen beginnen bovendien door te krijgen dat je helemaal niet te snel klaar wil komen, en zullen zich daaraan aanpassen.

Je kan deze methode overigens ook gewoon tijdens de seks toepassen. Het werkt dan dus niet met masturbatie, maar met penetratie. Je hebt seks met je partner, tot het moment dat je bijna klaarkomt (dan stop je weer even). In de tussentijd kun je je partner natuurlijk op andere manieren bevredigen. Zo kun je allebei vanavond al langer genieten van de seks!

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Vroegtijdige ejaculatie 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 5: Meer aan sport en beweging doen

Eerder stipte ik al even aan dat je algehele gezondheid van grote invloed is op het ontstaan van seksuele problemen, waaronder prematuur klaarkomen. Voeding is natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, maar het is zeker niet de enige. Ook voldoende beweging is van groot belang als jij graag iets wilt doen aan je vroegtijdige ejaculatie.

Alle vormen van sport zijn hiervoor geschikt. Sport bevordert namelijk je bloedsomloop en je conditie. Het belang van je bloedsomloop heb ik eerder al uitgelegd, maar daarnaast is ook je uithoudingsvermogen van groot belang. Wanneer je geen energie meer hebt tijdens de seks, interpreteren je hersenen dat als een teken dat het maar afgelopen moet zijn, en kom je dus spoedig klaar.

Cardio en aerobics werken het beste om dit te voorkomen, omdat die extra de nadruk leggen op het verbeteren van je conditie en je bloedsomloop. Wie weinig tijd heeft om te gaan hardlopen of naar de sportschool te gaan, kan ook gewoon een aantal aanpassingen in zijn dagelijkse routine maken. Loop of fiets in plaats van steeds met de auto te gaan, en neem eens wat vaker de trap. Succes!

Vergelijkbare berichten