Orgasme uitstellen uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Orgasme Uitstellen? Ontdek Mijn 5 Ultieme Tips

Het uitstellen van je orgasme is iets waar maar weinig mannen nee tegen zullen zeggen. Of je nu last hebt van vroegtijdig klaarkomen of niet, de meesten zullen er niks op tegen hebben om het nog wat langer vol te houden in bed. Als jij hier ook wel eens over hebt gefantaseerd, dan heb ik goed nieuws voor je: dat is gewoon heel goed mogelijk!

Met de juiste kennis zal het ook jou lukken om je orgasme flink uit te stellen, langer te genieten van de seks, en je partner beter te bevredigen! Die kennis ga ik je in dit artikel geven, aan de hand van mijn vijf ultieme tips. Met een beetje geluk is jouw probleem binnenkort verleden tijd!

Orgasme uitstellen 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 1: Eet gezonder

Klaarkomen is natuurlijk gewoon een lichamelijke functie. Als je wil dat alles op dat vlak goed werkt, is het dus van belang dat je ervoor zorgt dat je lichaam goed functioneert. Een goede algehele gezondheid is kort gezegd van groot belang voor het voorkomen en verhelpen van veel seksuele problemen, waaronder ook zeker te snel klaarkomen.

Een gezond voedingspatroon is daarom van groot belang. Allereerst gaat het er daarbij om dat je niet te veel eet. Overgewicht is een vaak voorkomende oorzaak van vroegtijdig klaarkomen, dus als jij aan de zware kant bent, kan het zeker geen kwaad om wat minder te eten. Je moet jezelf echter ook weer niet volledig uithongeren, want ook dat kan seksuele problemen veroorzaken.

“Waarom zou je verwachten dat je lichaam goed werkt als je het alleen maar rotzooi voert?”

Daarnaast is het ook van groot belang om de juiste voeding te eten. Wat je in ieder geval koste wat het kost moet vermijden, is verzadigd vet. Verzadigd vet is niet alleen ontzettend ongezond, maar het zorgt er ook voor dat je sneller klaarkomt.

Het zorgt namelijk voor een slechtere doorbloeding doordat het blokkades in de bloedvaten aanbrengt, hetgeen in verband is gebracht met vroegtijdig klaarkomen. Verzadigde vetten vind je vooral in de volgende etenswaren:

  • (Rode) vleeswaren
  • Eieren
  • Zuivel
  • Gefrituurd eten (dit bevat zelfs transvet, een nog minder gezonde variant van verzadigd vet)

Onverzadigde vetten zijn juist weer ontzettend gezond, en kunnen je bovendien helpen om later klaar te komen. Dat komt doordat onverzadigd vet juist je bloedsomloop verbetert. Het maakt namelijk je bloedvaten vrij, waardoor bloed beter door je lichaam kan stromen, en ik heb net al verteld dat dat verband houdt met hoe snel je klaarkomt. Onverzadigd vet vind je vooral in deze levensmiddelen:

  • Vis (vooral vette vis)
  • Zaden en noten
  • Bepaalde groentesoorten (vooral avocado)

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Orgasme uitstellen 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 2: Verban alcohol en tabak uit je leven (of minder in elk geval flink)

Tegenwoordig hoop ik dat de meeste mensen wel beseffen hoe ongezond het drinken van alcohol en het roken van tabak zijn. Misschien zal het je daarom ook niet verbazen dat ook seksuele problemen, zoals vroegtijdig klaarkomen, hier het gevolg van kunnen zijn. Als jij nog steeds rookt en drink, is dit misschien het argument dat je eindelijk overhaalt om te stoppen.

Sommige mensen zullen wel weten dat zware rokers snel met seksuele problemen te maken krijgen. Inmiddels weten we door wetenschappelijk onderzoek echter dat ook mensen die relatief weinig roken hierdoor last kunnen krijgen van seksuele problemen, waaronder vroegtijdig klaarkomen (bron). Niet heel gek als je bedenkt dat nicotine zorgt voor een veel slechtere bloedsomloop, óók op de korte termijn.

Alcohol weten veel mensen nog wel in verband te brengen met erectieproblemen, omdat het een bekend probleem is dat mannen hem na een avond drinken niet meer omhoog krijgen. Dat ook vroegtijdig klaarkomen door alcohol kan worden veroorzaakt, weten echter veel minder mensen. Toch is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat dit toch echt het geval is (bron).

Redenen genoeg dus om dit gewoon niet te doen. Uiteraard verdient het de voorkeur om helemaal te stoppen met zowel roken als drinken, omdat je daarmee het grootste effect bereikt. Ik snap echter ook wel dat de meeste lezers daar geen gehoor aan zullen geven. Daarom wil ik je oproepen om in ieder geval sterk te minderen met het gebruik van tabak en alcohol.

“Vroegtijdig klaarkomen is slechts één van de vele gezondheidsproblemen die alcohol en tabak kunnen veroorzaken.”

Orgasme uitstellen 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 3: Train je PC-spier met zogeheten Kegeloefeningen

Hoewel we er niet vaak zo over nadenken, is klaarkomen natuurlijk een vrij complex lichamelijk proces. Als er ergens in deze complexe schakel iets misgaat, kunnen er problemen ontstaan, zoals vroegtijdig klaarkomen. Daarom kan het, als je het graag langer vol wilt houden tussen de lakens, goed werken om de relevante spieren te trainen.

Ik heb het dan over je PC-spier, een spier die je kunt trainen met zogeheten Kegeloefeningen. Grote kans dat je nog nooit van die spier hebt gehoord, maar het is de spier die je gebruikt als je je plas of poep ophoudt. Doe maar eens alsof je je plas ophoudt. Als je een spiertje zich voelt samentrekken bij je perineum (het gebied tussen ballen en anus), dan heb je je PC-spier zojuist gevonden!

Bovendien heb je dan gelijk je eerste Kegeloefening al gedaan. Deze oefeningen bestaan namelijk uit niets meer dan het aanspannen van je PC-spier. Geen erg lastige oefening dus! Om effect te gaan zien op de duur van seks, zul je je PC-spier steeds ongeveer 10 seconden aangespannen moeten houden, en dat tien keer achter elkaar. Probeer dit iedere dag te doen.

“Was elke spier maar zo makkelijk te trainen als de PC-spier, dan liepen we er allemaal bij als Mr. Olympia!”


De werking van Kegeloefeningen is wetenschappelijk bewezen. Mannen met een sterkere PC-spier komen daadwerkelijk later klaar (bron). Bovendien kan dit ook andere gezondheidsproblemen voorkomen of verhelpen. Andere seksuele problemen, zoals bijvoorbeeld erectieproblemen, komen ook minder voor als je een sterke PC-spier hebt. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je minder snel buikpijn krijgt.

Orgasme uitstellen 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 4: Zorg voor een actiever leven

Net stond ik er al even bij stil dat een goede algemene gezondheid van groot belang is voor het voorkomen en verhelpen van seksuele problemen, en dat vroegtijdig klaarkomen zeker geen uitzondering op die regel is. Voeding is een belangrijk puzzelstukje in deze puzzel, maar beweging is minstens net zo belangrijk. Het is dus tijd om wat meer te gaan sporten!

Dat kan beginnen bij heel kleine dingen. Als jij normaal altijd de auto neemt naar je werk, en altijd de lift neemt, kan je al een enorm verschil gaan merken als je wat vaker de trap neemt en naar je werk fietst. Indien je een zittende baan hebt, is het belangrijk om gebruik te maken van iedere mogelijkheid die je hebt om even rond te lopen. Dit soort kleine aanpassingen kunnen optellen tot een enorm effect.

“Gemakzucht heeft geleid tot grote innovaties, maar het zorgt er ook voor dat we jaren korter leven.”

Daarnaast zul je echter ook regelmatig moeten gaan sporten. Sport is goed voor je gezondheid, en ook expliciet goed voor het uitstellen van je orgasme. Het zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop en een beter uithoudingsvermogen. Dit zijn twee factoren die allebei van groot belang zijn als je minder snel wilt klaarkomen, dus een uurtje sport per dag kan al enorme effecten hebben!

In principe geldt wat ik hierboven zei voor alle vormen van sport, dus als jij een passie hebt op sportief gebied, kan ik je alleen maar aanraden om die weer op te pakken. Als je echt gericht wil werken aan het uitstellen van je orgasme, en zo snel mogelijk resultaat wil zien, raad ik je echter aan om vooral aan cardio en aerobics te doen. Zo richt je je namelijk specifiek op je bloedsomloop en je uithoudingsvermogen.

Orgasme uitstellen 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 5: Zorg dat je minder stress hebt

Dit artikel heeft zich tot nu toe vooral gericht op de lichamelijke oorzaken van vroegtijdig klaarkomen. Hoewel die niet te onderschatten zijn, zijn ook de psychologische oorzaken van groot belang. Vooral stress kan (naast een hele hoop andere gezondheidsproblemen) zorgen dat je het significant minder lang volhoudt in bed (bron). Het is dus een goed idee om die stress drastisch te verminderen!

Voor mannen met een drukke baan of een veeleisende studie is dit natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het druk hebben is echter slechts maar één deel van stress, het andere deel is hoe je ermee omgaat. Door beter te plannen en af en toe bewust rust te pakken kun je vaak al een hele hoop stress verminderen. Probeer je zorgen ook echt op je werk te laten, dus zorg ervoor dat je er thuis niet aan blijft denken.

Bovendien kun je aan die drukte waarschijnlijk ook wel iets doen. Als je ook maar enigszins de mogelijkheid hebt om wat minder verantwoordelijkheden op je te nemen, doe dat dan ook. Het zal niet alleen goed zijn voor je seksleven, maar het zal ook een hele hoop andere nare gezondheidsproblemen voorkomen!

Vergelijkbare berichten