Natuurlijke middelen 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

7 Natuurlijke middelen om Vroegtijdig Klaarkomen te Stoppen

Als jij vroegtijdig klaarkomt, dan weet je hoe naar dit kan zijn. Dit is waarschijnlijk de reden dat je bij deze tekst beland bent. Er zijn niet-natuurlijke medicijnen tegen vroegtijdig klaarkomen. Deze zijn zeer effectief, maar brengen veel bijwerkingen met zich mee.

Daarom is het verstandig om ook op de hoogte te zijn van de natuurlijke middelen om vroegtijdig klaarkomen te stoppen. De natuurlijke middelen kunnen, mits juist gebruikt, net zo effectief zijn als de medicatie die de dokter je zou voorschrijven, en hebben vaak minder bijwerkingen.

“Hoe minder bijwerkingen hoe beter, dus probeer altijd éérst middelen met minder bijwerkingen.”

In dit artikel lees je eerst wat de oorzaken van vroegtijdig klaarkomen zijn. Met natuurlijke middelen kun je namelijk gericht het probleem gaan aanpakken. Vervolgens krijg je van ons 7 natuurlijke middelen om vroegtijdig klaarkomen te stoppen.

Oorzaken van vroegtijdig klaarkomen

Vroegtijdig klaarkomen kan verschillende oorzaken hebben. Om een probleem goed aan te pakken, wil je het probleem bij de wortel beetgrijpen en voor goed uit de aarde trekken. Daarom is het erg belangrijk om de oorzaken van vroegtijdig klaarkomen te kennen.

Oorzaak nummer 1: stress en angst

Stress en angst kunnen de hormoonbalans compleet verstoren. Deze gevoelens zorgen namelijk voor de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. Hierdoor wordt er meer adrenaline aangemaakt, en deze stof breekt de stof serotonine in het lichaam af.

Een tekort aan serotonine zorgt voor een gevoeligere eikel. Je lichaam is dan namelijk op zoek naar een snelle manier om serotonine aan te maken. Dit kan door klaar te komen, dus hierdoor zorgt je lichaam dat je vroegtijdig klaarkomt.

Ook andere psychische klachten zoals depressie, faalangst en prestatiedrang kunnen leiden tot vroegtijdig klaarkomen.

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Oorzaak nummer 2: overactieve bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren trekken samen op het moment van klaarkomen. Je kunt je dus voorstellen dat je deze spieren goed onder controle wilt hebben als je last hebt van vroegtijdig klaarkomen.

Het is namelijk zo dat hoe sterker of actiever deze spieren zijn, hoe vaker een man vroegtijdig zal klaarkomen.

Oorzaak nummer 3: diabetes

Diabetes kan zorgen voor zenuwschade en problemen met de productie van stikstofoxide, vooral als je vaak te hoge bloedsuikers hebt. Ook verstoort diabetes de hormoonbalans, iets wat ook gelinkt kan worden aan te snel klaarkomen. Diabetes type 1 kan niet voorkomen worden, maar de kans op diabetes type 2 kun je flink verkleinen door gezond en gevarieerd te eten. Als je diabetes hebt, is het dus in ieder geval belangrijk om je bloedsuikerspiegel op peil te houden.

Oorzaak nummer 4: schildklieraandoeningen

Bij een te snel werkende schildklier, ook wel hyperthyreoïdie, werkt het lichaam te snel. Het bloed stroomt sneller door het lichaam omdat het hart sneller klopt, dn hierdoor gaat er ook meer bloed naar de penis. 

Hierdoor kun je een overgevoelige penis krijgen, waardoor je te snel klaarkomt. Ook kan het zorgen voor zenuwen en slaapproblemen. Dit zijn allebei problemen die kunnen leiden tot vroegtijdige zaadlozing. 

Helaas kan een schildklieraandoening niet voorkomen worden door gezond en gevarieerd te eten.

Oorzaak nummer 5: overgewicht

Uit onderzoek blijkt dat mannen met overgewicht maar liefst 300 procent meer kans hebben op te snel klaarkomen dan mannen met een gezond gewicht. Wel 51 procent van de mannen die te snel klaarkomen heeft last van overgewicht. 

Diabetes type 2 en overgewicht worden vaak aan elkaar gelinkt. Overgewicht kan dan ook leiden tot dezelfde problemen met de bloedsuikerspiegel als diabetes. Bovendien heb je vaker een te hoge bloeddruk, of een verhoogd triglycerideniveau. Deze verschijnselen zijn worden allemaal gelinkt aan te snel klaarkomen.

Natuurlijke middelen 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

7 natuurlijke middelen tegen vroegtijdig klaarkomen

Natuurlijke middelen zijn er in alle soorten en maten. Je hebt voedingsmiddelen, maar ook kruiden en supplementen. Daarom hebben we voor jou en rijtje gemaakt van de 7 natuurlijke middelen tegen vroegtijdig klaarkomen.

Natuurlijk middel 1: hete pepers

Als jij niet houdt van pittig eten maar wel last hebt van vroegtijdig klaarkomen, heb ik slecht nieuws voor je. Hete pepers zijn ontzettend goed voor je als jij problemen hebt met te snel klaarkomen. Hete pepers zijn namelijk superbevorderlijk voor de bloedsomloop. 

Natuurlijke middelen 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Het is de bedoeling dat je de hete pepers in je dieet verwerkt, zodat je bloeddruk in het algemeen beter functioneert. Dit zorgt er namelijk voor dat je algemeen beter presteert, in de sportschool en bij het stoeien tussen de lakens. 

Natuurlijk middel 2: pure chocolade!

Pure chocolade is bevorderlijk voor de serotonineproductie. De serotonineproductie is ontzettend belangrijk als jij wilt stoppen met vroegtijdig klaarkomen. Houd je van pure chocolade? Dan is dit de beste tekst die je vandaag zult lezen!

Natuurlijke middelen 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Door pure chocolade te eten, zorg je dus dat je eigen lichaam je niet dwingt om vroegtijdig klaar te komen. Bovendien helpt pure chocolade bij het effectief opslaan van energie uit je voedsel. Hierdoor ben je minder snel vermoeid. Dit is belangrijk als je last hebt van vroegtijdig klaarkomen. Je raakt bij vermoeidheid namelijk overgevoeliger voor prikkels, maar ook voor stress!

Tip 3: onverzadigde vetten

Verzadigde vetten zorgen dat je sneller klaarkomt, maar onverzadigde vetten kunnen de bloedsomloop bevorderen waardoor de kans op vroegtijdig klaarkomen kleiner wordt.

Onverzadigde vetten schonen je bloedvaten op, zijn goed voor je cholesterolwaarden en verlagen daarmee de kans op hart- en vaatziekten.

Vette vis is een supergoede bron van onverzadigde vetten. Het advies is om minstens één keer per week vette vis te eten. Dit zal al een enorm verschil maken als jij te snel klaarkomt. Voorbeelden van vette vis zijn:

 • Zalm
 • Haring (met uitjes als je dat lekker vindt)
 • Paling
 • Makreel
 • Ook zijn er andere bronnen van onverzadigde vetten, zoals:
  • Avocado
  • Omega 3-pillen
  • Plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, olijfolie en kokosolie
  • Noten

Noten hebben overigens nog een voordeel voor als je te snel klaarkomt. Noten zijn de oplossing voor een testosterontekort. En hoewel niet elke vrouw houdt van opgeblazen testosteronbommen, kan een tekort aan testosteron zomaar de reden zijn dat je vriendin zo teleurgesteld is na jullie vrijpartij.

Tip 4: ginseng

Panax ginseng is heel erg goed voor de algehele seksuele prestatie van mannen. De ginsenosiden in ginseng hebben een aantal belangrijke voordelen.

Ten eerste heeft ginseng een positief effect op de bloedsomloop. De bloedsomloop zorgt dat de spieren in en rond je genitaliën goed werken. Hierdoor heb jij betere erecties en kom je minder snel klaar.

Ten tweede zorgt panax ginseng voor een hoger libido. Dit kan ervoor zorgen dat je nog sneller klaarkomt, maar in dit geval is de kans groot dat je nog een rondje kunt. De tweede ronde zal al beduidend langer duren dan de eerste. Ook kan het zijn dat je minder snel klaarkomt omdat je energieker bent, want zoals ik net al noemde heeft ook vermoeidheid invloed op hoe snel jij klaarkomt.

Tip 5: tryptofaan

Tryptofaan is een uiterst belangrijk stofje voor de dopamine- en serotoninebalans. Als jij te weinig dopamine en serotonine hebt, kom je sneller klaar. Je lichaam wil namelijk dopamine en serotonine, en dit komt vrij als je een orgasme hebt.

Tryptofaan kun je vinden in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals:

 • Chocolade
 • Haver
 • Bananen
 • Gedroogde dadels en pruimen
 • Pinda’s
 • Spinazie
 • Vis
 • Amandelen
 • Eieren
 • Kersen, kiwi en avocado (bevatten ook serotonine)
 • Vlees, waaronder onder andere kalkoen
 • Bruine rijst
 • Linzen
 • Zonnebloempitten en pompoen- en sesamzaadjes
 • Melkproducten

Voedingsmiddel 6: rustgevende producten

Omdat voor veel van jullie stress en eventueel zelfs depressie de oorzaak van jullie vroegtijdig klaarkomen is, willen we het liefst dit probleem bij de bodem aangrijpen.

Natuurlijk zou je medicatie kunnen krijgen voor deze psychische klachten, of in gesprek kunnen gaan met een psycholoog. Dit is alleen voor veel mensen een stap die ze liever niet nemen, zeker niet als het gaat over dingen als onzekerheid.

Daarom is het ook een goed idee om zelf rustgevende middelen aan te schaffen. En nee, dan heb ik het niet over verdovende middelen, maar over etensproducten waar je zen van wordt. Je zult bij deze producten geen drastische verandering van je belevingswereld opmerken, maar het kan wel de scherpe randjes van je onzekerheden verbergen en op die manier helpen met het oplossen van je erectieproblemen.

Natuurlijke middelen 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Denk bij rustgevende middelen aan producten als thee, kruiden en druppels. Hier onder zet ik een lijstje met een paar natuurlijke rustgevende producten zodat jij een beginnetje kunt maken!

 • Kamille
 • Groene thee
 • Hop
 • Valeriaanwortel
 • Passiebloem
 • Lavendel

Voedingsmiddel 7: zink

Zink kan zorgen voor betere erecties, waardoor je meer controle krijgt over wanneer je klaarkomt. Bovendien werkt zink ook om de penis groter te maken en de aanmaak van sperma te verbeteren, Je vindt zink in onder andere de komende producten:

 • Kaas
 • Vlees
 • Graanproducten
 • Noten
 • Schaal- of schelpdieren

Vergelijkbare berichten