Voedingstips Klaarkomen 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

11 Voedingstips bij Te Snel Klaarkomen

Als je last hebt van te snel klaarkomen, dan kan dit een lastige ervaring zijn voor jou en je partner. Een te vroege ejaculatie is als een fles prik die door iemand anders is geschud en abrupt de lucht inspuit wanneer de dop er vanaf gaat: geen pretje! Maar geen zorgen, als je weet wat je eraan kan doen, dan zal dit probleem zich veel minder snel voordoen.

Het volgen van de juiste voedingsadviezen en het doen van een aantal oefeningen heeft vele mannen zelfs geholpen om te genezen. Een gezond dieet en afrodisiacumvoedsel als onderdeel in jouw dagelijkse routine is een perfecte manier om de juiste voedingstoffen binnen te krijgen die je seksleven kunnen verrijken. Lees dus snel verder voor de  beste voedingstips die jouw mindset en lichaam naar een hoger niveau tillen, zodat dit probleem iets van het verleden is!

Een gezond dieet als onderdeel van een gezonde levensstijl

Wanneer je tijdens de seks te maken krijgt met voortijdige zaadlozing, dan kan seks dus niet zo bevredigend zijn voor jezelf en je partner als je had gehoopt. Bovendien voelen vooral de mannen zich teleurgesteld en is het misschien zelfs een vernederende ervaring. Dit kan het gevoel van eigenwaarde aantasten, wat alleen maar meer zal bijdragen aan een voortdurende erectiestoornis.

Vroegtijdige zaadlozingen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door iets biologisch, iets psychologisch, of zelfs als gevolg van een blessure in je penis. Als je last hebt van de symptomen van een voortijdige ejaculatiestoornis en je bent in een vroeg stadium van deze seksuele ziekte, dan zijn er een aantal natuurlijke manieren om het te genezen. Het medicijn omvat een gezond dieet als onderdeel van een holistische gezonde levensstijl.

Een holistische levensstijl is een manier van leven die je naar het grote geheel laat kijken, wat betekent dat je aandacht besteedt aan alle facetten van jouw doen en laten. Je kan een holistische benadering zien als verbonden zijn met een heelheid. Dit stelt je in staat om je leven te verbeteren door je te richten op meerdere dingen zoals goed eten, persoonlijke groei, spiritualiteit, of het creëren van bijdrages aan de levens van anderen.

In dit artikel zullen we ons alleen wenden tot voedingspatronen, maar vergeet niet dat je de focus ook moet leggen op andere aspecten. Zorg daarnaast niet alleen voor voldoende lichaamsbeweging en ejaculatieoefeningen, maar probeer ook jouw relatie met seksualiteit aan te passen. Er zijn namelijk veel mannen die last hebben van voortijdige ejaculatie, omdat ze zijn overgestimuleerd door het teveel kijken van porno.

Leer je seksualiteit dus op eens op een andere manier kennen en probeer je lichaam meer tot rust te laten komen wanneer je de liefde bedrijft. Dit kan namelijk de sleutel tot succes zijn om jouw ejaculatie beter te controleren. Dit is jezelf leren kennen op een ander niveau, en het vereist dat je druk en stress over seks achterwege laat, om je helemaal in de ervaring op te laten gaan en bewuster om te gaan met klaarkomen. Welnu, laten we na deze opmerkingen verdergaan met de voedingstips die jouw seksleven op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

1. Groene ui

We trappen deze lijst af met de groene ui, en in het specifiek de zaden ervan. Deze zijn namelijk een afrodisiacum, en worden aangeschreven als een hulpmiddel bij het verminderen van een vroegtijdige zaadlozing bij mannen. Deze zaden maken het namelijk mogelijk om je uithoudingsvermogen te vergroten en de seksuele capaciteiten te verbeteren.

De zaden van de groene ui gebruik je door ze eerst fijn te malen en ze vervolgens te mengen met water. Streef ernaar om deze oplossing 2 á 3 keer per dag voorafgaan een maaltijd te nuttigen. Bovendien schijnt het eten van witte uien ook te helpen bij het verlengen van je seksuele vermogen en het versterken van de voortplantingsorganen. Sterker nog, door een ui rauw te eten of het uiensap te drinken voorzie je jouw lichaam van natuurlijke PDE 5-remmers, dezelfde stof in medicijnen die erectiestoornissen behandelen.

2. Zinksupplementen

Door een supplement van zink in te nemen, ondersteun je niet alleen een gezonde immuniteit en celgroei, maar dit essentiële mineraal draagt ook bij aan de productie van het testosteron en het stimuleren van je libido en energie. Onderzoek heeft aangetoond dat   zinktekort vaak voorkomt bij mannen met seksuele disfunctie.  Met de aanbevolen hoeveelheid van 11 milligram zink per dag kan je dus jouw ejaculatietijd helpen te verbeteren.

Let er wel op dat je je moet houden aan de aanbevolen hoeveelheid, omdat het nemen van te veel zink kan leiden tot misselijkheid, diarree, nier- en maagbeschadiging en een metaalsmaak in de mond. Mensen die gedurende een langere tijd te veel zink innemen, kunnen problemen ervaren als lage niveaus van koper in het lichaam, lagere immuniteit en lage niveaus van HDL-cholesterol, ook wel het “goede” cholesterol genoemd.

3. Ayurvedische kruidengeneeskunde

Ayurveda is een verzamelnaam voor het traditionele genezingssysteem van India, dat vertrouwt op duizenden kruiden om talloze aandoeningen te behandelen, van diabetes tot ejaculatieproblemen. Neem bepaalde Ayurvedische geneesmiddelen, zoals kaunch beej, ook wel de magische fluwelen boon genoemd, en de kruidenformule yauvanamrit vati.

“Een ander medicinaal kruid uit India is Ashwagandha, wat helpt je hersenkracht te verbeteren en het libido in het lichaam te verhogen. Dit heeft op zijn beurt een positief effect op het beter onder controle houden van de ejaculatie.”

Onderzoek naar het gebruik van Ayurvedische kruiden door mannen wees uit dat ze een  lichte toename zagen in de tijd die het duurde om te ejaculeren tijdens de seks. Er zijn echter ook enkele bekende mogelijke bijwerkingen, zoals duizeligheid, maagpijn of zelfs een verminderd libido. Bovendien kunnen tabletten en pillen uit de Chinese kruidengeneeskunde ook helpen om voortijdige ejaculatie te behandelen, waarvan in het bijzonder Qilin pillen of Yimusake tabletten.

4. Lady finger

Een andere effectieve remedie voor vroegtijdige ejaculatie is de groene lady finger, ook wel okra genoemd. Je kunt deze groente in jouw dagelijkse dieet opnemen of het poeder ervan consumeren. Dit poeder kan 2 á 3 keer per week worden geconsumeerd. Lady finger of okra kan jouw seksuele gezondheid helpen doordat het hoog is in een aantal vitaminen en ook een geweldige bron is van zink.

Bovendien is de okra geweldig als je het roerbakt in boter of het wortelpoeder ervan neemt met een glas melk en honing, met het bijkomende voordeel dat je betere erecties hebt en je kan genieten van een beter seksueel uithoudingsvermogen. Daarnaast telt okra een hoop gezondheidsvoordelen, omdat het is rijk aan onder meer vitamine A, vitamine B6, vitamine C en vitamine D.

5. Wortelen

Een andere typische groente die een libidoverbeterende kwaliteit met zich meebrengt, zijn wortelen. Naast het feit dat de hoge niveaus van vitamine A kunnen helpen om jouw zicht te verbeteren, helpen de hoge hoeveelheden bètacaroteen het hele endocriene systeem te ondersteunen, waardoor het libido wordt versterkt. Dit maakt het dagelijks eten van worteltjes als snack een wel een heel makkelijke manier om voortijdige ejaculatie snel te behandelen.

Wil je gaan voor het beste resultaat, dan eet je regelmatig gekookte wortels met ei en honing. Hier is trouwens nog een leuk weetje: vroeger werd gedacht dat als voedsel lijkt op een seksueel orgaan, het het verlangen van mannelijke of vrouwelijke genitaliën verhoogde. Een goed voorbeeld is de beruchte oester en wortelgroenten zoals wortelen!

6. Gember en honing

Een uitstekend idee voor je dieet dat vroegtijdige ejaculatie kan oplossen, is het eten van gember. Gember kan namelijk helpen om de bloedcirculatie in ons lichaam te verhogen, in het specifiek de bloedtoevoer naar de spieren van de penis, wat mannen kan helpen om meer controle te krijgen over het ejaculeren. Daarnaast helpt gember ook bij het behouden van de erectie omdat het in staat is om het lichaam te verwarmen, waardoor de bloedstroom gemakkelijker op gang komt.

“Deze remedie kun je het best consumeren door een halve theelepel gember te mengen met honing en dit te eten voor het slapen gaan.”

Een van de beste manieren om de kracht van deze afrodisiacum te versterken, is door het te consumeren met honing. Dit goude goedje is dankzij zijn borium, B-vitaminen en stikstofoxide een geschikt hulpmiddel om onder meer de bloedstroom te verhogen en de seksuele capaciteiten van de man te verbeteren.

7. Bananen

Hier is nog een stuk voedsel dat lijkt op genitaliën, dat helpt met het verbeteren van je seksuele capaciteiten: bananen! Deze gebogen gele lekkernij is uitstekend voor het verhogen van je libido. Bananen zijn namelijk rijk aan kalium, wat kan bijdragen aan een verbeterde bloedstroom. Bovendien produceren ze een enzym genaamd bromelaïne, dat helpt om het libido te verhogen en vroegtijdige ejaculatie te minimaliseren.

Bananen kennen zelfs nog meer seksuele voordelen, zoals het verhogen van jouw uithoudingsvermogen en testosteron. Daarbij heeft onderzoek laten zien dat het eten van bananen zelfs kan hepen om de hoeveelheid spermacellen te verhogen. Dat komt doordat vitaminen zoals A, B1 en C helpen het lichaam gezondere en sterkere spermacellen aan te maken.

8. Asperges

De wortels van asperges zijn uitstekend voor het voorkomen van vroegtijdige zaadlozing. Sterker nog, asperges worden al eeuwenlang beschouwd als een mannelijk middel voor vruchtbaarheid. Deze superfood zit vol met voedingsstoffen zoals foliumzuur, selenium en zink die de gezondheid van het sperma, het libido en de erectiele functie helpen te optimaliseren.

Over de hele wereld hebben verschillende culturen asperges in verband gebracht met goede seks en verbeterde vruchtbaarheid. Zo stelden verscheidene Middeleeuwse artsen dat asperges in wijn moest worden gekookt en dat het sap gedronken moet worden om het sperma en de geslachtsdrift bij mannen te kunnen verhogen.

Asperges zijn daarnaast een oude bekende in de Indiase Ayurvedische geneeskunde, waar wilde asperges worden voorgeschreven voor een aantal aandoeningen zoals onvruchtbaarheid. In India wordt de wortel vaak gekookt met gheeboter, honing, lange peper, melk en citroensap om een mengsel te maken dat de spermahoeveelheid zou verhogen. Zelfs in het Arabische sekshandboek uit de 15e eeuw worden asperges beschreven als een krachtig afrodisiacum.

Je kunt asperges op verschillende manieren consumeren, zoals bijvoorbeeld door de wortels van de plant in melk te koken en het één à twee keer per dag te drinken, zodat je de controle over de spieren van de penis kan versterken. Bovendien zijn asperges erg lekker, dus ga aan de slag met verschillende recepten om de voordelen te plukken van deze wortel!

9. Avocado

Hoewel veel mensen denken dat de avocado een groente is, is het een wondervrucht die zeer nuttig is voor je gezondheid. Hij is namelijk rijk aan vitaminen en gezonde vetten die helpen bij het reguleren van de bloedstroom. Daarnaast beschikt avocado over foliumzuur, wat kan helpen bij de stofwisselingsprocessen.

Verschillende onderzoeken wijzen bovendien uit dat avocado jou de energieboost geeft voor een gezond seksleven. Het is daarom ook goed om avocado te eten voor de seks, aangezien ze boordevol mineralen en enkelvoudig onverzadigde vetten zitten die niet alleen helpen het hart te beschermen, maar ook om je seksdrive op peil te houden, waardoor je het langer volhoudt.

10. Knoflook

Knoflook wordt al sinds de tijd van de Egyptenaren geroemd om zijn geneeskrachtige werkingen. Het werd vereerd om zijn levensbrengende eigenschappen en de intense smaak. Bovendien geloofden de Egyptenaren dat knoflook het lichaam van de farao zou  beschermen tegen boze geesten, vanwege de sterke geur. Knoflook staat trouwens ook bekend als een sterk middel tegen erectiestoornissen en vroegtijdige zaadlozing.

Knoflook wordt gezien als gunstig voor de behandeling van impotentie en erectiestoornissen die op verschillende manieren op het lichaam beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat knoflook diverse polysulfiden bevat die de productie van H2S bevorderen. De toename van deze stof in het lichaam zorgt ervoor dat de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk daalt, wat de gezondheid van het hart ten goede komt en indirect jouw ejaculatie onder controle houdt.

Je gebruikt knoflook bij erectiestoornissen door dagelijks 3 à 4 rauwe teentjes knoflook te kauwen. Ben je hier niet zo van, dan kun je ook overwegen om knoflook te gebruiken met melk en honing. Dit doe je door 1 à 2 teentjes knoflook te pletten en te mengen met 1 theelepel aan rauwe honing. Het beste is om dit te consumeren op een lege maag en het dagelijks te herhalen gedurende drie tot vier maanden.

11. Een gebalanceerd en evenwichtig dieet

Tenslotte willen we dit artikel eindigen met misschien wel de belangrijkste tip van deze lijst: zorg ervoor dat je aan de slag gaat met een gevarieerd dieet en zoveel mogelijk soorten voeding uit deze lijst met elkaar combineert. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat jouw dieet rijk moet zijn aan zink, selenium, calcium en ijzer voor een betere controle en kracht.

Vergelijkbare berichten