Aftrekken - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Helpt Aftrekken Tegen Vroegtijdig Klaarkomen? Onderzoek + 8 Alternatieven

Als je vroegtijdig klaarkomt, is dat vaak niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor je partner. Wanneer je last hebt van dit probleem, heb je vast en zeker al heel het internet afgezocht naar mogelijke oplossingen. Misschien heb je al gelezen dat aftrekken zou kunnen helpen tegen vroegtijdig klaarkomen. Maar is dit wel echt zo? Lees het hier!

VertragendeCondooms 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Kan aftrekken helpen tegen vroegtijdig klaarkomen? Onderzoek

Vroegtijdige ejaculatie is voor mannen vaak een moeilijk probleem. Je zelfvertrouwen kan erg aangetast worden en het genieten van seks wordt zowel voor een man als zijn partner minder.

Hieronder zullen we je wat advies geven met betrekking tot masturbatie en vroegtijdige ejaculatie. De eerste stap om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen, blijkt namelijk uit onderzoek toch te zijn om regelmatig te masturberen.

 • Je moet leren hoe je het langer volhoudt door te oefenen. Dit leer je over het algemeen het snelst door masturbatie/aftrekken.
 • Als je masturbeert, let dan op welk gevoel je ervaart net voordat je klaarkomt. Deze sensatie wordt je point of no return genoemd. Als je hier goed op let, weet je wanneer je jezelf dus moet tegenhouden.
 • Het doel is om te leren hoe je die point of no return-reflex kunt beheersen door te masturberen en dan te stoppen vlak voordat je ejaculeert. Door te leren hoe je jezelf kunt tegenhouden, diep kunt inademen en jezelf kunt kalmeren, leer je hoe je controle kunt krijgen over wanneer je klaarkomt en dus ejaculeert.
 • Door te leren hoe je je kunt terugtrekken wanneer je het gevoel hebt dat je gaat ejaculeren, creëer je controle en voel je ook meer controle over de seksuele ervaring.
 • Oefen bij deze start-stoptechniek elke keer dat je masturbeert minstens twee of drie keer te masturberen voordat je klaarkomt. Met andere woorden, masturbeer totdat je op het punt staat te ejaculeren en stop dan, laat je erectie een beetje afnemen, haal een paar keer adem en begin dan weer opnieuw te masturberen. Herhaal dit drie keer voordat je jezelf toestaat om eindelijk te ejaculeren.
 • Om vroegtijdige ejaculatie te helpen genezen, zou je iedere dag, zo niet twee keer per dag moeten masturberen. Het helpt om je reflex om te ejaculeren minder gevoelig te maken.
 • Seksuele controle is een aangeleerd mechanisme. Het kan dus maanden duren voordat je leert hoe je het langer volhoudt. Als je het echter eenmaal door hebt, kun je weer echt gaan genieten van de seks. Wees dus wel geduldig met jezelf. Er is namelijk niet echt een snelle oplossing.
 • Als je met een seksuele partner bent, zorg er dan voor dat je diezelfde dag al klaar bent gekomen. Als je recentelijk niet hebt geëjaculeerd, is de kans groot dat je sneller klaarkomt dan je zou willen.
 • Als je per ongeluk klaarkomt met een partner voordat je dat wilde, probeer dan in ieder geval je partner nog te bevredigen zodat het toch nog een prettige seksuele ervaring wordt voor jullie beide. Ervoor zorgen dat je partner ook plezier heeft, maakt je een goede minnaar.
 • Als je angst alles te maken heeft met geslachtsgemeenschap, dan kan een seksuele ervaring zonder penetratie een optie voor je zijn.
 • Als je een relatie hebt, vertel je partner dan dat je eraan werkt om het langer vol te houden. Open communicatie is erg belangrijk. Door goed te communiceren met je partner kan je een deel van de nervositeit wegnemen die je waarschijnlijk voelt bij seks.
 • Zorg er in het algemeen voor dat je jezelf ook wel eens een schouderklopje geeft als je vooruitgang boekt en het langer vol kunt houden. Soms is zelfs een paar seconden langer erover doen om te ejaculeren een goede reden om dit te vieren.

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Eén van de dingen die de stemming in de slaapkamer echt doodt, is continue kritiek hebben op elkaar. Als jij of partner dus kritisch is over bepaalde seksuele vaardigheden, herinner dan jezelf, maar ook je partner, eraan dat jullie ermee aan de slag gaan en het vanzelf beter wordt. Wanneer je kritisch over jezelf bent, maak er dan geen big deal van, en maak het niet tot het centrale punt van de seksuele ervaring. Niets doodt de stemming sneller dan opmerkingen over je prestaties, dus probeer te genieten, ook al heb je soms die vroegtijdige ejaculatie.

De laatste tip wat betreft masturbatie en seks is om echt te proberen te ontspannen en te genieten.

Seks of een seksuele ervaring is bedoeld om spanningsverlagend en ontspannend te zijn, niet om alsmaar meer stress op te leveren. Leg de nadruk op opgewonden en ontspannen blijven.

Laat seks een spanningsverminderende en plezierige activiteit zijn.

8 alternatieven voor masturbatie

1. Overweeg een penisverdovende crème

Er is een grote verscheidenheid aan sprays en crèmes op de markt die lokale anesthetica bevatten, zoals lidocaïne. Wanneer ze rechtstreeks (maar niet te veel!) op je penis worden aangebracht, creëren ze een verdovend gevoel. Dit zorgt er uiteraard voor dat je langere periodes van seks kunt hebben zonder dat je een orgasme bereikt en dus vroegtijdig ejaculeert.

Een penisverdovende crème zal je penis minder gevoel geven, wat betekent dat seks ook niet zo goed zal voelen als dat het normaal voelt. Je moet dus wel overwegen of dit de ervaring is die je wilt hebben. Zorg er verder voor dat je geen overtollige hoeveelheden op je partner laat afdruipen van deze crème. Je hebt slechts een klein beetje nodig.

VertragendeCondooms 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

2. Probeer condooms met vooraf aangebracht verdovend glijmiddel

Een gemakkelijkere versie van een verdovende crème die rechtstreeks op je penis wordt aangebracht, zijn condooms met benzocaïne of lidocaïne (middelen met verdovende eigenschappen) om te helpen bij het uitstellen van de ejaculatie. De buitenkant van het condoom heeft het glijmiddel dat er normaal gesproken ook op zit, zodat aan de sekservaring van je partner vrijwel niets verandert. Dit is een perfecte en discrete optie als je niet graag met een eenmalige of nieuwe partner wilt praten over je problemen met voortijdige ejaculatie.

3. Doe bekkenbodemoefeningen

Veel mensen denken dat bekkenbodemoefeningen alleen voor vrouwen zijn. Het is echter zo dat ze ook erg gunstig zijn voor mensen met een penis.

De bekkenbodem ligt namelijk net onder de prostaat en het rectum. Daar zit de PC-spier. Met de leeftijd kunnen deze spieren, net als andere spieren, zwakker worden, maar je kunt ze weer versterken met behulp van bekkenbodemoefeningen. De PC-spier omringt de prostaat, waar je sperma doorheen gaat tijdens de ejaculatie. Als de PC-spieren te zwak zijn, kan dit ervoor zorgen dat het moeilijker is om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan.

4. Experimenteer met penisringen

Penisringen zijn siliconen cirkels die nauw op de basis van je penis aansluiten en de doorbloeding naar de penis toe beperken. Het is een goedkope, handige en gemakkelijke oplossing om je erecties langer te laten duren en ook om minder snel klaar te komen.

5. Gebruik diepe buikademhaling

Wij willen je aanraden om de kracht van je adem te gebruiken om dingen te vertragen en minder snel klaar te komen. Terwijl je je opwinding voelt toenemen, probeer je een diepe buikademhaling te nemen en dit vast te houden totdat de drang om te ejaculeren langzaamaan afneemt.

Adem voorzichtig en langzaam door je neus in en uit en concentreer je voornamelijk op het gevoel van die adem. Gebruik in wezen je adem om je aandacht en opwinding te heroriënteren, weg van je penis.

VertragendeCondooms 7 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

6. Probeer aan je scrotum te trekken

De testikels moeten dichter bij het lichaam komen om het sperma door de teelballen te laten komen, dus als ze verder weg van je lichaam zijn, vindt de ejaculatie ook minder snel plaats. Pak dus de bovenkant van de balzak met duim en wijsvinger vast en trek hem dan goed naar beneden. Dit zou je moeten helpen tegen vroegtijdig klaarkomen.

7. De knijptechniek

Dit is een eenvoudige techniek waarbij de eerste twee vingers van een van beide handen op de onderkant van de penis worden geplaatst, de duim erop wordt geplaatst en er wordt samengeknepen. Dit moet uiteraard gebeuren terwijl de penis tijdens de penetratie wordt teruggetrokken.

Een andere goede techniek waarbij de penis niet volledig hoeft te worden teruggetrokken, is knijpen aan de basis van de penis. Dit kan zowel helpen bij het effectief controleren van je opwinding als bij het versterken van erecties.

Aftrekken 6 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

8. Decentraliseer de penetratie

Als je seks langer wilt laten duren, is het beste wat je kunt doen de focus van penis-in-vagina geslachtsgemeenschap te halen. Alle andere tips over het uitstellen van het moment van ejaculatie moeten in combinatie met deze mentaliteit worden gebruikt. Wanneer de focus wordt weggenomen van penis-in-vagina-penetratie, verleng je automatisch de hoeveelheid tijd die je in de zak doorbrengt.

Besteed meer tijd aan orale seks: orale seks mag niet de kers op de taart van geslachtsgemeenschap zijn, het is zijn eigen ding. Geef orale seks de tijd goed de tijd tijdens geslachtsgemeenschap en probeer er echt van te genieten. Vraag om duidelijke feedback bij het geven van orale seks en bespreek dingen die goed voelen en blijf daar dan bij.

Meer zoenen: in plaats van vrijen te behandelen als iets waar je snel doorheen moet om bij de goede dingen te komen, kun je beter echt de tijd nemen om aanwezig te zijn tijdens het zoenen. Kus je partner over zijn/haar hele lichaam, maak oogcontact, zoen zonder je kleren uit te doen. Hiermee bouw je de anticipatie op en dit kan je erg helpen.

Geef je partner een massage: warm wat olie op tussen je handen en ga aan de slag met de knopen en pijntjes van je partner. Je handen over hun kont, dijen en borst leiden zonder hun geslachtsdelen aan te raken, kan zowel voor jou als voor hen extreem opwindend zijn.

Vergelijkbare berichten