VertragendeCondooms 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Helpen Vertragende Condooms Bij Te Snel Klaarkomen? Onderzoek + Alternatieven

Dus je hebt alles geprobeerd om jezelf te ontdoen van voortijdige ejaculatie, maar niets lijkt te helpen. Crèmes hebben niet gewerkt, een uur voor de seks masturberen heeft niets gedaan en acupunctuur werkte net zo goed als je dacht dat het zou werken; helemaal niet.

Heb je er echter ooit aan gedacht dat een nederig condoom jouw redding zou kunnen zijn als we het hebben over te snel klaarkomen? Ja, het rubber dat je hebt vermeden omdat het de “stemming zou doden”, zou het ding kunnen zijn dat je helpt langer mee te gaan in de slaapkamer. Wie had dat gedacht?

In dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar of vertragende condooms helpen bij te snel klaarkomen. Ook bieden we je wat alternatieven voor vertragende condooms.

Aftrekken 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Wat is voortijdige ejaculatie?

Mannelijke ejaculatie wordt als “voortijdig” of vroeg gezien als je als man binnen een minuut na aanvang van de penetratie klaarkomt. Vroegtijdig klaarkomen wordt ook wel beschreven als ejaculeren voordat jij of je partner dat zou willen. Dit kan natuurlijk voor allebei zeer frustrerend zijn. Vaak ontstaat zo de zoektocht naar seksverlenging en dus manieren om niet meer snel klaar te komen.

Helpen vertragende condooms bij te snel klaarkomen?

Condooms kunnen je als man helpen om te vroeg klaarkomen te beheersen. Het is een bekende klacht van veel vrouwen: hun mannen willen geen condooms dragen omdat ze naar eigen zeggen een “slecht” gevoel geven. Uiteraard zit er een kern van waarheid in die bewering – en dat is goed nieuws voor mannen die problemen hebben met te snel klaarkomen.

In dit geval kan veiliger vrijen ook langduriger vrijen betekenen. Natuurlijk kan de daadwerkelijke fysieke barrière van de latex van een normaal condoom al een beetje van het gevoel wegnemen. Je kunt echter ook een breed scala aan condooms vinden die speciaal op de markt zijn gebracht om je te helpen langer mee te gaan. Dit worden ook wel vertragende condooms genoemd.

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Aftrekken 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

De meeste bevatten een klein beetje benzocaïne of een ander desensibiliserend middel in de punt, dat de eikel van je penis enigszins verdooft. Benzocaïne is een lokaal anestheticum dat wordt gebruikt op de huid, het tandvlees of de mond om zenuwuiteinden te kunnen verdoven. Het verlicht dan jeuk en pijn die wordt veroorzaakt door aandoeningen zoals bijvoorbeeld keelpijn en pijn aan je tanden of insectenbeten.

Hoewel condooms die specifiek zijn gemaakt voor mannen die te snel klaarkomen vroegtijdige ejaculatie natuurlijk niet op een magische wijze genezen, is het wel een manier om je te helpen het snelle klaarkomen te beheersen. Mocht je dus problemen hebben met te snel klaarkomen, dan kan een vertragend condoom je hierbij helpen.

Het verhogen van uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen en plezier met condooms die hier speciaal voor zijn ontworpen? Onderzoek

Traditionele condooms zijn natuurlijk niet ontworpen om het gevoel te verminderen. Het enige doel van die condooms is om je te beschermen tegen ongewenste zwangerschappen en soa’s. Er zijn echter condooms zijn die speciaal zijn ontworpen om het uithoudingsvermogen van mannen te vergroten.

In het streven om het uithoudingsvermogen in de slaapkamer te vergroten, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten bij een condoom. Hieronder zullen we die kort beschrijven.

1. Verlengde pleziercondooms

Alle condooms die zichzelf op de markt brengen met het doel om langdurig plezier te bieden, zijn ontworpen met een dikker materiaal dan de “normale” condooms.

Seksstandjes - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Deze condooms helpen bij het desensibiliseren van de penis, waardoor je het als man langer kunt volhouden tijdens penetratie.

Dit betekent echter niet dat je helemaal niets meer voelt en geen plezier meer hebt tijdens de seks. Je kunt nog altijd plezier voelen, enkel in een langzamer, aanhoudend tempo. Maak je hier dus geen zorgen over.

Dergelijke condooms bieden wat controle over de climax voor mannen die te vroeg klaarkomen en voor mannen die het plezier van hun partner zouden willen vergroten.

2. Vertragingscondooms bevatten een climaxcontrolemiddel, benzocaïne

Vertragende condooms met een climaxcontrolemiddel bevatten een speciaal samengesteld glijmiddel voor condooms met benzocaïne. Dit helpt je als man het klaarkomen te vertragen door de punt van de penis lichtjes te verdoven. Dit is natuurlijk tijdelijk en kan helpen om het meest gevoelige deel van de penis minder gevoelig te maken en dus langer mee te gaan in de slaapkamer.

De kop van een penis bevat maar liefst 4.000 zenuwuiteinden die natuurlijk allemaal worden gestimuleerd bij penetratie tijdens de seks.

Overprikkeling is dus een ding. Een tijdelijk verdovend middel zou je kunnen helpen om sommige van die zeer gevoelige zenuwuiteinden tijdelijk even uit te schakelen, zodat je minder snel klaarkomt.

3. Condooms voor wederzijds plezier

De tactiek hier is hier dus tweeledig. Bij condooms voor wederzijds plezier is het glijmiddel in het condoom ontworpen om het orgasme bij de man uit te stellen, terwijl de buitenkant van het condoom gestippeld en geribbeld is om het plezier van de vrouw te vergroten. Het idee is dat het je zal vertragen terwijl het haar orgasme kan versnellen. Zo ontmoet je elkaar in het midden voor dat wederzijdse plezier.

4. Verhoog het uithoudingsvermogen, vergroot het plezier

Geen van de condooms elimineert plezier. Beide opties werken om overstimulatie te verminderen en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Het gebruik van condooms die specifiek voor uithoudingsvermogen zijn ontworpen, kan je controle en zelfvertrouwen over je climax vergroten.

Je kunt echter, als je echt niet van condooms houdt, ook seks uitproberen zonder penetratie. Orale seks kan je bijvoorbeeld ook helpen je orgasme uit te stellen.

Alternatieven voor vertragende condooms

Veel voorkomende behandelingsopties voor premature ejaculatie zijn gedragstechnieken, plaatselijke (en tijdelijke) anesthetica, medicatie en therapie. Houd er altijd wel rekening mee dat het enige tijd kan duren om de juiste behandeling of goede combinatie van behandelingen te vinden die voor jou ook echt zullen werken. Gedragsbehandeling met daarbij medicamenteuze therapie kan bijvoorbeeld de meest effectieve aanpak zijn.

Bekkenbodemoefeningen

Als je liever geen condooms wilt gebruiken, kun je ook aan de slag gaan met je bekkenbodemspieren. Zwakke(re) bekkenbodemspieren kunnen ervoor zorgen dat je het klaarkomen minder goed kunt uitstellen. Bekkenbodemoefeningen (ook wel Kegeloefeningen genoemd) kunnen deze spieren helpen versterken en je dus ook helpen het klaarkomen uit te stellen.

Om de oefening goed uit te voeren:

  • Allereerst is het belangrijk dat je de juiste spieren in je lichaam vindt. Om je bekkenbodemspieren te identificeren, moet je even stoppen met plassen (terwijl je bezig bent) of je spieren aanspannen die een windje tegenhouden. Zo herken je namelijk je bekkenbodemspieren. Als je eenmaal je bekkenbodemspieren hebt gevonden, kun je de oefeningen in welke positie dan ook uitproberen. In het begin is het echter vaak het makkelijkst om deze oefeningen liggend uit te voeren.
  • De tweede stap die je moet nemen, is het perfectioneren van je techniek tijdens het doen van bekkenbodemoefeningen. Hierbij moet je je bekkenbodemspieren goed aanspannen en de samentrekking drie seconden vast proberen te houden. Daarna ontspan je drie seconden lang. Probeer dit een paar keer te herhalen. Naarmate je spieren sterker worden, probeer dan ook eens deze bekkenbodemoefeningen terwijl je loopt, zit of staat.
  • De volgende stap, die vaak lastig kan zijn, is het behouden van je focus. Voor het beste resultaat concentreer je je enkel op het aanspannen van die bekkenbodemspieren. Pas op dat je je spieren in de dijen, buik en billen dus niet ook gaat aanspannen. Dan worden je bekkenbodemspieren namelijk minder goed getraind. Vermijd verder ook het inhouden van je adem.

Adem in plaats daarvan rustig in en uit tijdens de oefeningen. Dit kun je trouwens ook tijdens de seks proberen om minder snel klaar te komen. Herhaal de bekkenbodemoefeningen drie keer iedere dag. Het beste zou zijn als je minstens drie sets van tien herhalingen per dag kunt uitvoeren.

Aftrekken 6 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

De pause-squeeze-techniek

Een arts kan jou en je partner instrueren in het gebruik van een methode die de pause-squeeze-techniek wordt genoemd. Deze methode werkt als volgt:

Begin zoals je dat normaal ook doet met seksuele activiteit, met daarbij ook stimulatie van de penis, totdat je bijna klaarkomt. Laat je partner dan in het uiteinde van jouw penis knijpen, op het punt waar de eikel samenkomt met de schacht van je penis. Blijf dan gedurende een aantal seconden knijpen totdat je niet meer het gevoel hebt dat je een orgasme krijgt . Laat je partner het knijpen in de penis herhalen als je merkt dat dat nodig is.

Door zo vaak als nodig te herhalen, kun je het punt bereiken waarop je je partner binnengaat zonder te meteen klaar te komen. Na een aantal keer oefenen kan het gevoel van weten hoe je je orgasme kunt uitstellen een gewoonte worden, waardoor je deze techniek niet per se meer hoeft toe te passen.

Stop de seksuele stimulatie

Wanneer je merkt dat de pause-squeeze-techniek je ongemak of pijn bezorgt, is er nog een andere manier om het klaarkomen uit te stellen. Dit doe je door je seksuele stimulatie net voor de ejaculatie te stoppen, te wachten tot het niveau van opgewondenheid is afgenomen en dan gewoon weer opnieuw te beginnen. Deze aanpak staat bekend als de stop-start-techniek.

Therapie

Tot slot willen we je ook wijzen op eventuele therapie. Je kunt dan met je zorgverlener praten over je (seksuele) ervaringen en relaties om erachter te komen wat ervoor zorgt dat je zo snel klaarkomt. Dergelijke sessies kunnen je helpen om eventuele faalangst te verminderen en de juiste manier te vinden om met stress om te gaan. Therapie heeft over het algemeen de meeste kans op succes als het wordt gebruikt in combinatie met medicamenteuze therapie.

Bij vroegtijdige ejaculatie kun je het gevoel hebben dat je ook een deel van de emotionele band verliest die je deelt met een seksuele partner. Je kunt je beschaamd, boos en overstuur voelen en je juist steeds verder van je partner afkeren.

Verder is het ook mogelijk dat je partner boos is over de verandering in jullie intimiteit op seksueel gebied. Te snel klaarkomen kan ervoor zorgen dat jouw partner zich minder verbonden voelt of misschien zelfs gekwetst. Praten over het probleem is een belangrijke stap, en sekstherapie of relatietherapie kan daarbij dus handig zijn.

Vergelijkbare berichten