PC spier 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

Werkt de Knijptechniek om je Ejaculatie uit te Stellen?

Te vroeg klaarkomen is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je partner. Het kan daarnaast ook zorgen voor andere problemen. Zo kun je je er onzeker van gaan voelen en andere psychische problemen krijgen.

De knijptechniek, die ook wel de pauze-knijptechniek wordt genoemd, is één van de vroegste technieken die zijn ontwikkeld om de ejaculatie te kunnen vertragen. Het werkt door seksuele stimulatie in wezen te stoppen zodra je de drang voelt om te ejaculeren en vervolgens stevig in de eikel van je penis te knijpen totdat die gevoelens verdwijnen.

Wat is de knijptechniek?

Elke man wil goed presteren tussen de lakens – en de knijptechniek kan je misschien helpen om dat te doen als je het langer wilt volhouden in bed.

Dit is één van de vele oefeningen die sekstherapeuten en andere seksexperts vaak aanbevelen om te helpen bij voortijdige ejaculatie. Sommige mannen vinden dat het wonderen doet, maar zoals bij elke seksuele prestatieoefening, werkt het uiteraard niet voor iedereen.

De knijptechniek is meestal één van de eerste oefeningen voor voortijdige ejaculatie die mannen proberen, omdat hij gemakkelijk te leren is, hij is gratis en er is geen speciale apparatuur voor nodig.

Timing is echter alles en een hoog niveau van zelfbeheersing is een must om deze knijptechniek onder de knie te krijgen.

Met zorgvuldige zelfbeheersing en concentratie zou je kunnen ontdekken dat deze techniek precies is wat je nodig hebt om zelfvertrouwen in de slaapkamer op te bouwen. Laten we eerst de basis en de meest gestelde vragen over deze knijptechniek bespreken.

De knijptechniek voor voortijdige ejaculatie werkt door handmatig te voorkomen dat zaad het lichaam verlaat.

Dit doe je door druk uit te oefenen op de penis. Het idee is vrij eenvoudig, maar om volledig te begrijpen hoe en waarom het werkt, hebben we een snelle les over penisanatomie voor je.

Als je de knijptechniek wilt uitvoeren, ga je op zoek naar waar de kop van de penis de schacht raakt. Dit gebied wordt het frenulum genoemd. Dit is waar je je op zou moeten richten wanneer je deze techniek gebruikt.

Let ook op de locatie van de urethra. De urethra is de buis die het sperma uit het lichaam transporteert. Door tijdelijk te stoppen met seks en op het juiste moment en op de juiste plaats in de penis te knijpen, is het mogelijk om de plasbuis net genoeg af te sluiten om ejaculatie te voorkomen en de geslachtsgemeenschap dus te kunnen verlengen.

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

knijpmethode 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Hoe doe je de knijptechniek?

Hoewel het idee achter deze techniek heel gemakkelijk is, betekent dit niet dat het gemakkelijk is om hem ook daadwerkelijk uit te voeren en te laten werken. In feite vereist het oefening, heel veel oefening. En dat is niet zo erg, want als je het eenmaal doorhebt, kan het je erg helpen. Eén van de beste onderdelen van de knijptechniek is de flexibiliteit, omdat je het alleen of met een partner kunt proberen.

Om je de meeste opties te geven, vind je hieronder een aantal beschrijvingen om het zelf te doen, evenals een manier om de knijptechniek samen met je partner uit te proberen.

Zelf de knijpmethode gebruiken

Als je momenteel geen partner hebt of gewoon liever eerst zelf met voortijdige ejaculatie om wil leren gaan, kun je deze kwestie letterlijk in eigen hand nemen. Ook als je van plan bent om de knijptechniek met een partner te gebruiken, is het vaak een goed idee om toch eerst alleen te oefenen zodat je goed weet wanneer het gevoel komt.

Instructies om de knijptechniek voor masturbatie te doen

 • Begin eerst met jezelf zachtjes stimuleren totdat je de penis stijf wordt. Als je ernstige vroegtijdige ejaculatie hebt, moet je mogelijk regelmatig pauzeren wanneer je de drang naar een orgasme voelt.
 • Let op het licht verhoogde gebied dat door het midden van de penisschacht loopt – het eerdergenoemde frenulum. Plaats je wijsvinger net onder de eikel op het frenulum en plaats je duim aan de andere kant van je penis.
 • Oefen druk uit op je frenulum met je duim en wijsvinger.
 • Geef jezelf een paar lichte kneepjes om te oefenen. Je zult uiteindelijk moeten uitzoeken hoe hard je moet knijpen om de stroom van ejaculaat te stoppen, maar denk eraan om onmiddellijk te stoppen als je pijn voelt op enig moment.
 • Ga het nu eens echt proberen. Masturbeer normaal totdat je de drang begint te voelen om te ejaculeren.
 • Stop wanneer je die drang voelt, breng je hand in de juiste positie en knijp in de penis voor ongeveer vijf seconden of totdat de drang om klaar te komen verdwijnt.
 • Pauzeer ongeveer 30 seconden en hervat dan de masturbatie.
 • Herhaal het proces vier of vijf keer – breng jezelf naar de rand, knijp, pauzeer en hervat – voordat je jezelf eindelijk een orgasme toestaat.

Wees niet teleurgesteld als je je ejaculatie/orgasme bij de eerste paar keren niet meteen goed genoeg kunt beheersen. Er zullen waarschijnlijk meerdere sessies nodig zijn om de techniek te perfectioneren en echt de controle te krijgen over je orgasme.

knijpmethode 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

De knijptechniek gebruiken met een partner

Het vinden van een oplossing voor je snelle ejaculatie met hulp van je seksuele partner kan zorgen voor een hechte ervaring, maar zorg er wel voor dat het echt iets is dat hij of zij wil doen. Jullie moeten wel allebei met deze knijptechniek aan de slag willen gaan. Als dat niet het geval is, kan dit de seksuele bevrediging verminderen.

Instructies om de knijptechniek met een partner te doen

 • Laat je partner zien waar ze hun vingers moeten plaatsen. Laat je partner een comfortabele handpositie aannemen. Het kan zijn dat ze het frenulum anders vastpakken dan je zou doen tijdens masturbatie, en dat is oké (ze zullen bijvoorbeeld waarschijnlijk de duim op het frenulum plaatsen en de wijsvinger erachter). Dit is allemaal prima, als er maar druk op komt te staan.
 • Geef je partner een demonstratie van hoeveel druk hij of zij moet uitoefenen op basis van wat je hebt geleerd tijdens je eigen oefensessies.
 • Laat je partner oefenen om zijn of haar handen in de juiste positie te houden en de juiste hoeveelheid druk uit te oefenen.
 • Bedenk een signaal, misschien een woord of gebaar, dat je gaat gebruiken om aan te geven dat je op het punt staat een climax te bereiken en dat je klaar bent om de techniek te gebruiken.
 • Nadat je deze stappen hebt doorlopen, begin je met je normale seksuele routine. Als je het punt van geen terugkeer nadert, geef je je geliefde een signaal.
 • Stop en laat je partner de knijptechniek gebruiken. Nadat de drang is verdwenen, pauzeer je 30 seconden voordat je de seksuele stimulatie weer verhoogt.

Herhaal dit proces 4 tot 5 keer voordat je jezelf klaar laat komen. Wees je bewust van het plezierniveau van je partner en zorg ervoor dat hij of zij ook tevreden is tijdens de seks.

knijpmethode 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Werkt de knijptechniek echt?

Het simpele antwoord is: ja, in de meeste gevallen werkt het voor mannen die kampen met vroegtijdige ejaculatie. Ze merken dat als ze de knijptechniek eenmaal onder de knie hebben, zij een orgasme een stuk langer kunnen uitstellen. Als ze het samen met een partner doen, is het ook nog eens best wel sexy. Je partner “bepaalt” namelijk op een manier of jij mag komen of niet. De dominantie van de partner wordt in de meeste gevallen ook als plezierig ervaren.

Onderzoekers meldden tevens dat deze methode meer dan 85 procent van de patiënten binnen drie maanden met succes behandelde. In het licht van deze cijfers lijkt het erop dat dit een haalbare manier is om veel mannen te helpen bij het behandelen van voortijdige ejaculatie.

Drie maanden lijkt misschien lang, maar je moet, zoals eerder al genoemd, de techniek eerst echt even onder de knie krijgen. Dit kan een langere periode duren, maar geef het niet meteen op als je niet direct het gewenste resultaat krijgt. Oefening baart kunst.

De knijptechniek is dus een relatief snelle en gemakkelijke manier om meer controle over de ejaculatie te krijgen, maar het is misschien niet de juiste oplossing voor je. Hoewel het voor sommigen prima werkt, vinden anderen de techniek misschien ongemakkelijk of onhandig.

Als deze methode niet voor je werkt, is echter niet alles verloren. Er zijn verschillende andere manieren om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan, die in plaats daarvan zouden kunnen werken. Deze technieken kunnen we helaas niet uitgebreid in dit artikel beschrijven, maar voorbeelden hiervan zijn: (vertragende) condooms, vertragende sprays, crèmes of gels, de start-stop methode, Kegeloefeningen. Ook deze kunnen je helpen vroegtijdige ejaculatie te voorkomen. Bekijk al onze artikelen voor meer informatie over deze onderwerpen.

Vergelijkbare berichten