vroegtijdig klaarkomen uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

Vroegtijdig Klaarkomen: Zo hou je het Langer Vol in Bed

Vroegtijdig klaarkomen is helaas een probleem waar steeds meer mannen mee te maken krijgen. Door de toenemende levensverwachting krijgen we ook vaker last van ouderdomskwaaltjes, en seksuele klachten zijn bij uitstek iets waar oudere mannen sneller last van krijgen. Ook veel jonge mannen komen echter een stuk vroeger klaar dan ze zouden willen.

Dat is dus slecht nieuws, maar ik heb ook goed nieuws: met de juiste kennis is het mogelijk om het een stuk langer vol te houden in bed. In dit artikel zal ik je aan de hand van vijf onmisbare tips leren hoe jij je orgasme zo lang mogelijk kan uitstellen, zodat je weer een stuk betere seks hebt, en je zelfvertrouwen weer een boost krijgt!

vroegtijdig klaarkomen 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 1: Stop met drinken en roken

Tegenwoordig zal je nog maar weinig mensen kunnen vinden die zich er niet van bewust zijn dat roken en drinken ontzettend ongezond is. De meeste mensen weten zelfs dat de gezondheidseffecten van alcohol en tabak vergelijkbaar zijn met die van sommige illegale drugs. Wat echter een stuk minder mensen weten, is dat óók seksuele problemen, waaronder vroegtijdig klaarkomen, hier regelmatig door worden veroorzaakt.

“Als iets je gehele lichamelijke gezondheid verslechtert, dan zal dat ook gelden voor je seksuele gezondheid.”

Eén bekend seksueel effect van alcohol zal je waarschijnlijk wel kennen: na een avond flink zuipen krijgen veel mannen hun kleine vriend niet meer overeind. Uit wetenschappelijke onderzoeken is echter gebleken dat ook vroegtijdig klaarkomen kan worden veroorzaakt door te veel drinken (bron). Ook andere seksuele problemen, zoals een laag libido, kunnen worden veroorzaakt door alcohol.

Ook als het op roken aankomt, wijst het wetenschappelijke bewijs duidelijk uit dat dit niet positief uitpakt op je prestaties in bed. Uit onderzoek blijkt dat niet alleen kettingrokers, maar ook mannen die alleen af en toe roken last kunnen krijgen van vroegtijdig klaarkomen (bron). Dit komt onder andere doordat nicotine je bloedsomloop verslechtert, wat ertoe kan leiden dat je het minder lang volhoudt in bed.

Het beste is natuurlijk om volledig te stoppen met het drinken van alcohol en het roken van tabak. Ik weet echter ook wel dat dat geen realistische verwachting is: we weten al tientallen jaren dat roken en drinken enorm ongezond is, maar dat weerhoudt een heleboel mensen er niet van om het toch te doen. Gelukkig kan flink minderen ook al wonderen verrichten. Een paar drankjes in het weekend zorgen bij de meesten niet voor vroegtijdig klaarkomen (maar hou het daar dan wel echt bij!).

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

vroegtijdig klaarkomen 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 2: Ga meer bewegen

Ik stipte net al even aan dat een slechte algehele gezondheid er vaak ook toe leidt dat je seksuele problemen ontwikkelt. Seks is immers een lichamelijke functie, en kan daarom lijden onder een slecht functionerend lichaam. Meer aan sport en beweging doen, is een erg goede manier om je gezondheid een boost te geven, en het daarnaast langer vol te houden in bed!

Kleine aanpassingen in je dagelijkse leven kunnen je levensstijl al een stuk gezonder maken. Als jij dagelijks naar je werk gaat fietsen in plaats van steeds de auto te pakken, kan dat al een groot verschil maken. Echt sporten maakt echter het meeste verschil. Indien jij te kampen hebt met erectieproblemen, kan ik vooral aerobics en cardio van harte aanbevelen.

Dit zijn namelijk vormen van sport die extra aan je conditie werken. Misschien denk je dat seks niet zoveel met conditie te maken heeft, maar daar heb je het mis. Als jij snel vermoeid en buiten adem raakt tijdens de seks, dan zal je lichaam er eerder een einde aan willen breien zodat je even tot rust kan komen. Je hersenen geven daarom eerder het signaal af dat je moet klaarkomen als je een slechte conditie hebt.

“Na de seks hijg je waarschijnlijk net zo hard als na een stuk hardlopen.”


Daarnaast zijn alle vormen van sport, maar cardio en aerobics specifiek, erg goed voor het bevorderen van de bloedsomloop. Een goede bloedsomloop doet de kans op álle seksuele problemen, waaronder zeker ook vroegtijdig klaarkomen, flink afnemen. Een man wiens bloed effectief wordt rondgepompt, houdt het gemiddeld veel langer vol tussen de lakens.

vroegtijdig klaarkomen 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 3: Maak gebruik van Kegeloefeningen

Je lichamelijke gezondheid is van belang als je het langer wil volhouden in bed, maar het is niet de enige factor die van belang is. Er zijn ook specifieke spieren betrokken bij het wel of niet klaarkomen, en deze spieren kun je sterker maken door ze te trainen. Het gaat om de PC-spier of bekkenbodemspier, en deze kun je sterker maken met zogeheten Kegeloefeningen.

De meeste mannen weten niet eens dat ze een PC-spier hebben, maar toch gebruiken ze hem dagelijks. Je PC-spier is bijvoorbeeld de spier die je gebruikt als je je plas ophoudt. Bovendien houdt deze spier een aantal organen op hun plek, dus het is echt wel een essentiële spier. Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien gebleken dat je later klaarkomt als je een sterkere PC-spier hebt (bron).

“Kegeloefeningen helpen je niet alleen later klaar te komen, maar verlagen ook de kans dat je op latere leeftijd incontinent wordt.”

Kegeloefeningen bestaan, net als eigenlijk alle oefeningen om spieren te trainen, uit het afwisselend aanspannen en weer ontspannen van je PC-spier. Dit klinkt misschien alsof dit veel tijd en moeite kost, maar niets is minder waar. Je PC-spier is één van de makkelijkst te trainen spieren in je hele lichaam, dus je hebt geen enkel excuus om dit niet te doen.

Je kunt je PC-spier aanspannen door te doen alsof je je plas ophoudt. Voel je een spiertje net onder je ballen samentrekken wanneer je dit doet, dan weet je dat je de juiste spier te pakken hebt. Sterker nog: je hebt zojuist je eerste Kegeloefening gedaan. Probeer dagelijks je PC-spier tien keer aan te spannen, steeds tien seconden lang. In het begin is dit misschien wat uitdagend, maar het zal niet lang duren tot dit je enorm gemakkelijk afgaat.

Wil je meer oefeningen die snel hulp bieden om minder snel klaar te komen? Bekijk dat het populaire e-book Complete Ejaculatie Controle. Je leert hierin alles van standjes tot oefeningen en vele andere tips die al duizenden mannen hebben geholpen.

vroegtijdig klaarkomen 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 4: Zorg voor een wat minder stressvol leven

Stress is werkelijk één van de ongezondste dingen die er zijn, en helaas iets waar de moderne man op dagelijkse basis mee te maken heeft. Het kan allerlei ziektes veroorzaken, het verlaagt je levensverwachting, en het is natuurlijk op zichzelf al een ontzettend onprettig gevoel. Alsof dat nog niet erg genoeg is, kun je er volgens wetenschappelijk onderzoek ook nog eens sneller door gaan klaarkomen (bron).

“Je hersenen zijn het controlecentrum van je lichaam, dus als je hersenen overprikkeld raken, gaat je lichaam ook fouten maken.”

Redenen genoeg dus om af en toe tot rust te komen. Het actief inplannen van rustmomenten kan enorm helpen als jij veel last hebt van stress. Dat zijn dus momenten waarop je écht niet aan stressvolle zaken mag denken. Op die momenten kun je bijvoorbeeld een hobby doen die jou helpt ontspannen, of je kunt proberen of meditatie misschien iets voor jou is.

Daarnaast kun je proberen om minder stressvolle activiteiten te ondernemen. Als jij de keus hebt om een stressvolle verantwoordelijkheid niet op je te nemen, doe dat dan ook gewoon niet. Beter delegeren kan ook enorm helpen. Daarnaast kan een betere planning een hoop stress wegnemen, want deadlines zijn natuurlijk een stuk stressvoller wanneer je het altijd laat aankomen op het allerlaatste moment.

Tot slot kan ook vroegtijdig klaarkomen leiden tot stress. Je kan je natuurlijk zorgen gaan maken over dit seksuele probleem, en bang worden dat je hier je leven lang mee blijft zitten. Dat leidt dus tot meer stress, waardoor je alleen maar sneller gaat klaarkomen. Je komt dan dus in een vicieuze cirkel terecht. Hierbij kan het helpen om je te realiseren dat je je partner ook kunt bevredigen op andere manieren. Voor veel vrouwen is penetratie niet eens het belangrijkste onderdeel van seks!

vroegtijdig klaarkomen 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 5: Ga beter eten

Deze laatste tip ziet, net als twee eerdere tips, weer op het belang van een goede lichamelijke gezondheid. Hiervoor is het ook van belang dat je de juiste voeding eet. Slechte voeding kan leiden tot vroegtijdig klaarkomen. Vooral verzadigd vet is hier vaak de boosdoener. Deze vetten zijn namelijk enorm slecht voor de bloedsomloop, doordat ze zorgen voor blokkeringen in de bloedvaten. Verzadigd vet zit vooral veel in:

  • (Rood) vlees
  • Gefrituurd voedsel
  • Zuivelproducten
  • Eieren

Niet alle vetten zijn echter slecht voor je. Onverzadigde vetten zijn juist goed voor je bloedsomloop; ze lossen die blokkades, gemaakt door verzadig vet, juist weer op. Hierdoor kan je bloed beter rondstromen, en ik heb al vaak gezegd dat een goede bloedsomloop één van de beste manieren is om vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan. Onverzadigde vetten zitten vooral in:

  • Vette vis
  • Bepaalde groenten, zoals avocado
  • Noten

“Experts raden aan om ten minste één keer per week vette vis te eten.”

Vergelijkbare berichten