Natuurlijke middelen uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

10 Natuurlijke Middelen Tegen Vroegtijdige Zaadlozing

Vroegtijdige zaadlozing is een probleem waar veel mannen last van hebben. Helaas zijn er weinig mannen die weten wat ze hieraan kunnen doen.

“Het is zonde dat veel mensen niet weten wat ze kunnen doen tegen vroegtijdige zaadlozing, want vroegtijdige zaadlozing kan jouw seksleven compleet verpesten.”

Gelukkig hebben wij voor jou dé oplossing: natuurlijke middelen tegen vroegtijdige zaadlozing. In dit artikel lees je waarom je natuurlijke middelen tegen vroegtijdige zaadlozing moet gebruiken en welke natuurlijke middelen tegen vroegtijdige zaadlozing je kunt gebruiken.

Natuurlijke middelen 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Waarom natuurlijke middelen?

Als jij naar de huisarts gaat om jouw vroegtijdige zaadlozing te laten genezen, zijn er twee mogelijkheden. Als je vroegtijdige zaadlozing niet heel ernstig is (je houdt het tussen de één en drie minuten vol), word je waarschijnlijk verwezen naar een seksuoloog, psycholoog of fysiotherapeut.

Een seksuoloog zal je helpen met het leren van bepaalde technieken en leren anders over seks te denken. Te vroeg klaarkomen kan namelijk veroorzaakt worden door seksuele onzekerheid of verkeerde technieken.

Een psycholoog zal kijken naar de psychologische oorzaken van jouw seksuele problemen.

Een fysiotherapeut zal je helpen je bekkenbodemspieren te leren ontspannen. De bekkenbodemspieren zijn namelijk erg belangrijk voor het orgasme. Als je deze altijd aanspant tijdens de seks, kom je sneller klaar.

De seksuoloog, psycholoog en fysiotherapeut zullen je waarschijnlijk echt helpen, maar het is wel heel ongemakkelijk om over jouw seksuele problemen te praten. Als je dit niet hoeft te doen, blijft je een hoop ongemak bespaard.

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Kijk hier…

Ernstige vroegtijdige ejaculatie: SSRI’s

Bij ernstige vroegtijdige ejaculatie kan het zijn dat de huisarts je SSRI’s voorschrijft. SSRI’s zijn antidepressiva die als bijwerking hebben dat je minder snel klaarkomt. De drie medicijnen die worden voorgeschreven tegen vroegtijdig klaarkomen zijn paroxetine, sertraline en dapoxetine. Aan het gebruik van SSRI’s kleven helaas wel veel nadelen.

Nadelen van SSRI’s

Ben jij onder de vijfentwintig? Dan krijg je sowieso geen SSRI’s voorgeschreven bij vroegtijdig klaarkomen. Boven de vijfentwintig kan dit wel, maar het heeft niet altijd nut. Ten eerste stelt het gebruik van deze medicijnen het orgasme maar ongeveer een minuut uit.

Ten tweede slik je de medicijnen twee maanden lang elke dag, en hierna bouw je weer af. Hierdoor zijn je problemen niet opgelost, alleen maar tijdelijk verholpen. Na de kuur van twee maanden kun je de medicatie nog steeds een paar uur voor de seks innemen. Dit werkt echter minder goed en zorgt dat je niet spontaan seks kan hebben.

Een derde nadeel is dat SSRI’s best wel wat bijwerkingen hebben, die het niet prettiger maken om seks te hebben. Deze nadelen zijn:

 • Duizeligheid
 • Slaperigheid of juist slapeloosheid
 • Uitdroging
 • Transpiratie
 • Constipatie of juist diarree
 • Gewichtstoename
 • Misselijkheid
 • Flauwvallen
 • Hoofdpijn
 • Sufheid
 • Een verlaagd libido

Bovendien kunnen deze middelen niet gebruikt worden in combinatie met alcohol, drugs of andere medicatie. Dit maakt dat het lastig wordt om in de kroeg een biertje te doen en daarna langdurig seks te hebben.

Andere niet-natuurlijke middelen die slecht voor je zijn

Helaas zijn SSRI’s niet de enige onnatuurlijke middelen die ontzettend slecht voor je kunnen zijn. Omdat premature ejaculatie zo’n groot probleem is, is het een gat in de markt waar veel mensen met minder goede bedoelingen inspringen om hun geld te verdienen.

Natuurlijke middelen 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Lidocaïne of benzocaïne: verdovende crèmes

Er zijn verdovende crèmes die gemaakt zijn om de huid minder gevoelig te maken bij een ontsteking of beschadiging van de huid. Je voelt het al aankomen: mannen die minder snel klaar willen komen, smeren deze crème wel eens op hun penis.

Hoewel dit soms werkt, is dit behoorlijk gevaarlijk. Benzocaïne en lidocaïne zijn namelijk niet gemaakt voor seksueel gebruik, en de huid van de penis is veel gevoeliger dan de rest van je huid.

Ook lost verdovende crème helemaal niks op. Je psychologische en fysieke problemen blijven bestaan en kunnen zelfs erger worden doordat je het probleem verwaarloost. Ook kunnen de bijwerkingen je seksleven minder prettig maken. De bijwerkingen van verdovende crèmes zijn:

 • Roodheid van de huid
 • Zwellingen
 • Gapen
 • Rusteloosheid
 • Aanhoudend branderig gevoel op de eikel
 • Duizeligheid
 • Spraakstoornissen
 • Moeilijker bewegen
 • Slechter horen
 • Slechter zien

Natuurlijke middelen lossen wél iets op

Natuurlijke geneesmiddelen worden al eeuwen lang gebruikt om de seksuele prestatie te verbeteren. De kruidengeneeskunde kan heel veel problemen oplossen en omdat je lichaam geen tolerantie opbouwt en de medicijnen geen bijwerkingen hebben, kun je de medicijnen eigenlijk altijd blijven slikken. Natuurlijke geneesmiddelen werken dus eigenlijk als een voedingssupplement.

Natuurlijke middelen 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Werkt het niet? Dan werkt het ook!

Het interessante aan premature ejaculatie is dat het ook een psychologische oorzaak kan hebben. Onzekerheid, stress en depressie kunnen jouw hormoonbalans in de war schoppen. Dit kan zorgen voor problemen als vroegtijdig klaarkomen. Ook prestatiedrang kan zorgen voor vroegtijdig klaarkomen. Dit komt doordat je dan je spieren meer aanspant, en hierdoor kom je sneller klaar!

Als dit de reden is van jouw premature ejaculatie, dan heb je niet per se medicatie nodig. Je lichaam functioneert dan namelijk prima. Het fijne aan natuurlijke geneesmiddelen is dat de effecten ervan niet heel merkbaar zijn. Soms werken ze eigenlijk zelfs helemaal niet.

Dit betekent echter niet dat ze je problemen met vroegtijdig klaarkomen niet oplossen. Dit is de kracht van het placebo-effect. Als jij gelooft dat het werkt, werkt het ook! Het idee dat je lichaam beter functioneert door het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen, maakt dat jij zekerder bent. Hierdoor span je je spieren minder aan en blijf je rustig in je hoofd, waardoor je minder snel klaarkomt.

Tip: overleg altijd met een homeopaat

Het gebruik van natuurlijke middelen is meestal zonder risico. Dit neemt niet weg dat de natuurlijke geneeskunde, ook wel homeopathie, behoorlijk ingewikkeld is. Ik ben hier vooral om jullie te informeren over de mogelijkheden.

Het idee van homeopathie is dat je door het gebruik van natuurlijke geneeswijzen je lichaam het vermogen geeft zichzelf te genezen. Dit kan enorm effectief zijn bij het bestrijden van vroegtijdig klaarkomen, omdat dit meestal geen gevolg is van ernstige verwonding maar van hormonale disbalans of psychologische problemen.

Een homeopaat kan jou helpen bepalen welke middelen voor jou het beste zullen werken. Dit heeft namelijk niet alleen met je aandoening te maken. Ook je lichaam en zelfs je persoonlijkheid en emotionele verleden kunnen bepalen welke natuurlijke geneesmiddelen voor jou het beste werken.

Natuurlijke middelen 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

10 natuurlijke middelen tegen vroegtijdig klaarkomen

Omdat onnatuurlijke middelen vaak enorme bijwerkingen hebben, is het verstandig om eerst natuurlijke geneesmiddelen te proberen. Deze kunnen namelijk ontzettend effectief zijn tegen vroegtijdig klaarkomen. Natuurlijke geneesmiddelen hebben als groot voordeel dat ze nauwelijks tot geen bijwerkingen hebben en niet verslavend zijn.

Daarom heb ik voor je opgezocht wat de beste natuurlijke middelen tegen vroegtijdig klaarkomen zijn. Deze middelen werken bijna allemaal libidoverhogend en stressverlagend. Werkt dit nou niet? Dan kun je altijd nog overstappen op zwaardere middelen, in overleg met de huisarts.

Nummer 1: agnus castus

Agnus castus, beter bekend als monnikspeper, is een kruid dat al door de oude Grieken werd gebruikt vanwege de gezondheidseffecten ervan. De belangrijkste werking voor het oplossen van vroegtijdig klaarkomen, is dat agnus castus bevorderlijk is voor de aanmaak van de neurotransmitter dopamine.

Als jij een tekort hebt aan dopamine, kan het namelijk zijn dat jij sneller klaarkomt, omdat je lichaam op zoek is naar een snelle dopamineboost. Agnus castus kan ervoor zorgen dat jouw dopaminetekort wordt opgelost. Hierdoor dwingt je lichaam je niet meer om vroegtijdig klaar te komen.

Nummer 2: caladium

Caladium is een plant uit Zuid-Amerika die onder andere in Suriname gebruikt wordt voor zijn medicinale werking. Caladium kan zomaar de oplossing voor jouw probleem zijn. Deze plant schijnt namelijk ontzettend effectief te zijn tegen erectieproblemen en vroegtijdig klaarkomen.

Bovendien is caladium erg geschikt voor de rokers onder ons. Ja, rokers hebben sneller last van vroegtijdig klaarkomen. Dit komt doordat roken de bloedsomloop verpest, de opname van vitaminen in de weg zit en kan zorgen voor een dopaminetekort. Als iets je helpt om te stoppen met roken, zorgt dat er ook voor dat jij minder snel klaarkomt.

Nummer 3: causticum

Causticum werkt goed voor mensen die last hebben van mentale problemen. Mentale problemen zoals angst, stress en depressie kunnen bepalen hoe lang jij het volhoudt in bed. Causticum kan hiervoor dus dé oplossing zijn.

Het blijkt dat mensen met een ernstige posttraumatische stressstoornis na een half jaar causticum te hebben geconsumeerd bijna geen last meer hebben van hun problemen. Na een jaar is het probleem vaak helemaal verholpen!

Nummer 4: argentum nitricum

Argentum nitricum werkt goed tegen de mentale problemen die vroegtijdig klaarkomen kunnen veroorzaken. Het werkt onder andere goed tegen nervositeit en onzekerheid over je fysieke uiterlijk, en ook tegen impotentie.

Nummer 5: panax ginseng

Panax ginseng is ontzettend bevorderlijk voor de algehele seksuele prestatie van mannen. De ginsenosidenin ginseng hebben een aantal belangrijke voordelen.

Ten eerste heeft ginseng een positief effect op de bloedsomloop. De bloedsomloop zorgt dat de spieren in en rond je genitaliën goed werken. Hierdoor heb jij betere erecties en kom je minder snel klaar.

Ten tweede zorgt panax ginseng voor een hoger libido. Dit kan ervoor zorgen dat je nog sneller klaarkomt, maar in dit geval is de kans groot dat je nog een rondje kunt. Het tweede vrijpartijtje zal een stuk langer duren. Ook kan het zijn dat je minder snel klaarkomt omdat je energieker bent.

Natuurlijke middelen 6 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Nummer 7: Valeriaan

Valeriaan wordt ook wel eens het antistresskruid genoemd. Valeriaan heeft een heel licht rustgevende werking. Het werkt tot wel vier uur lang stressverlagend. Hierdoor span je je bekkenbodemspieren minder hard aan tijdens de seks, waardoor je minder last hebt van vroegtijdig klaarkomen.

Ook kan valeriaan helpen jouw slapeloosheid op te lossen. Hierdoor word je energieker, waardoor jouw lichaam algeheel beter functioneert.

Nummer 8: tryptofaan

Tryptofaan is geen kruid, maar komt voor in veel verschillende eiwitrijke voedingsmiddelen. Tryptofaan is zeer belangrijk voor de dopamine- en serotoninebalans. Als jij te weinig dopamine en serotonine hebt, kom je sneller klaar. Je lichaam wil namelijk dopamine en serotonine, en dit komt vrij als je een orgasme hebt.

Tryptofaan kun je vinden in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals:

 • Chocolade
 • Haver
 • Bananen
 • Gedroogde dadels en pruimen
 • Pinda’s
 • Spinazie
 • Bruine rijst
 • Amandelen
 • Linzen
 • Zonnebloempitten en pompoen- en sesamzaadjes
 • Kersen, kiwi en avocado (bevatten ook serotonine)
 • Melkproducten
 • Eieren
 • Vlees, waaronder kalkoen
 • Vis

Nummer 9: acupunctuur

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat naalden geweldig kunnen werken tegen premature ejaculatie. Nee, ik heb het niet over het injecteren van allemaal chemische stoffen. Ik heb het over de eeuwenoude Aziatische geneeswijze acupunctuur.

Acupunctuur schijnt ongeveer hetzelfde effect te hebben op vroegtijdig klaarkomen als paroxetine, sertraline en dapoxetine. Acupunctuur heeft echter niet de nare bijwerkingen die deze medicijnen met zich meebrengen. Het orgasme kan wel tot een minuut uitgesteld worden met behulp van acupunctuur.

Acupunctuur schijnt zelfs te werken tegen primaire premature ejaculatie. Primaire premature ejaculatie heb je al vanaf je eerste seksuele contact en betekent dat je nagenoeg altijd te vroeg klaarkomt.

Acupunctuur heeft twee grote voordelen voor mannen die vroegtijdig klaarkomen. Ten eerste bevordert het (net als SSRI’s) de productie van neurotransmitters. Ten tweede kan het je spierspanning verminderen, waardoor je minder snel klaarkomt. Je hebt dan namelijk meer controle over je orgasme.

Nummer 10: Ashwagandha

Ashwagandha wordt beschreven in de Kama Sutra en wordt dus al duizenden jaren gebruikt. Het wordt ook wel de Indiase ginseng genoemd. Ashwagandha is misschien nog wel sterker dan de Chinese of Koreaanse ginseng.

Ashwagandha is ontzettend effectief op twee gebieden die jou kunnen helpen minder vaak of zelfs nooit meer vroeg klaar te komen.

Ten eerste zorgt Ashwaghanda dat jouw testosteronproductie een enorme boost krijgt. Hierdoor krijg je betere erecties, wordt de kwaliteit van je sperma beter, en word je energieker en over het algemeen een stuk zekerder.

Ten tweede remt Ashwagandha de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Cortisol zorgt voor een vlucht-of-vechtreactie waardoor je slecht slaapt, minder testosteron aanmaakt en je spieren meer aanspant. Hierdoor kan het zijn dat jij veel vroeger klaarkomt dan nodig is.

Wil jij nou meer weten over vroegtijdig klaarkomen? Op onze website vind je tal van geweldige artikelen over hoe jij je premature ejaculatie kunt oplossen!

Vergelijkbare artikelen