Snel klaarkomen technieken uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Snel Klaarkomen Voorkomen? 5 Technieken van Experts

Indien jij op dit artikel hebt geklikt, hoef ik je de vervelende effecten van vroegtijdig klaarkomen op je seksleven waarschijnlijk niet uit te leggen. Zowel je seksuele voldoening als je zelfvertrouwen kunnen er erg onder leiden als je te snel klaarkomt. Gelukkig hoef je er niet mee te blijven zitten, want door de loop van de tijd zijn er talloze technieken ontwikkeld om dit te tegen te gaan.

In dit artikel sta ik stil bij de beste technieken om ervoor te zorgen dat je later klaarkomt, volgens verschillende experts op dit gebied. De kans is groot dat ten minste één van deze technieken je zal helpen (of een combinatie van meerdere), en dat je vervelende probleem dus binnenkort voorgoed verleden tijd zal zijn!

Snel klaarkomen technieken 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Techniek 1: De start-stoptechniek

De eerste techniek die ik in dit artikel wil bespreken, is eentje waarmee je ervoor zorgt dat je went aan seksuele prikkels. Op die manier zul je er na verloop van tijd een stuk minder gevoelig voor worden. Overgevoeligheid is een groot probleem als je te snel klaarkomt, en daarom kan de zogeheten start-stoptechniek ervoor zorgen dat je het langer volhoudt tussen de lakens.

“Als je zo gevoelig bent dat je meteen begint te spuiten zodra iemand je eikel aanraakt, is een beetje minder gevoel zo erg nog niet.”

De start-stoptechniek wordt ook wel edging genoemd, en gaat als volgt in zijn werk. Allereerst ga je gewoon masturberen, zoals je dat normaal ook zou doen. Het verschil zit hem echter in het moment waarop je stopt. Het idee is namelijk dat je ervoor zorgt dat je net niet klaarkomt. Vervolgens laat je de opwinding even zakken, en begin je weer opnieuw met masturberen. Zo stel je je orgasme voor een zo lang mogelijke tijd uit.

Het lastige is hierbij dat je de balans moet vinden. Voor de effectiviteit is het het beste als je zo dicht mogelijk tegen klaarkomen aan gaat zitten voordat je stopt, maar dat brengt ook het risico met zich mee dat je per ongeluk toch klaarkomt, en deze edge-sessie dus verpest. Gelukkig leert de praktijk dat dit met een beetje oefening steeds makkelijker wordt!

Een leuk voordeel van deze techniek is dat je hem tevens kan aanpassen voor tijdens de seks. Ook tijdens penetratie kun je er immers voor kiezen om vlak voor je orgasme te stoppen, en je partner dan weer eventjes op een andere manier te bevredigen terwijl jij je opwinding weer een klein beetje laat zakken. Vervolgens kun je weer doorgaan, en zo langer genieten van de seks.

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Snel klaarkomen technieken 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Techniek 2: Kegel-oefeningen

Ook deze techniek draait weer om oefeningen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je het in bed langer volhoudt. Te snel klaarkomen is een probleem dat zowel fysiek als mentaal kan zijn. Het simpelweg trainen van de juiste spieren kan er daarom vaak al voor zorgen dat je het langer volhoudt in bed, puur omdat je lichaam meer meewerkt.

De relevante spier wordt de PC-spier of bekkenbodemspier genoemd, en deze train je met Kegeloefeningen. Het is wetenschappelijk bewezen dat vroegtijdig klaarkomen met deze oefeningen kan worden verminderd of verholpen (bron). Ook andere seksuele problemen, zoals bijvoorbeeld een erectiestoornis, kunnen met deze oefeningen worden voorkomen, zodat je je ook minder zorgen hoeft te maken dat je daar in de toekomst last van krijgt.

Kegeloefeningen zijn erg eenvoudige oefeningen. Het enige wat je hoeft te doen, is het aanspannen van je PC-spier gedurende ongeveer tien seconden. Daarna mag je deze spier weer een paar seconden ontspannen. Dit doe je tien keer achter elkaar, en je doet dit dagelijks. Als je echter merkt dat de oefeningen te makkelijk worden, mag je dit iets langer of vaker achter elkaar gaan doen.

Misschien weet je niet hoe je die spier aanspant, maar dat is werkelijk een fluitje van een cent. Je PC-spier is namelijk ook de spier die je gebruikt als je je plas ophoudt. Wanneer je dus doet alsof je dat aan het doen bent, doe je het waarschijnlijk al goed. Als het goed is voel je dan een spiertje tussen je balzak en je anus zich samentrekken.

“Heb je er ooit niet goed over nagedacht dat je geen liter water moet drinken voordat je een uur gaat rijden? Dan heb je Kegeloefeningen al eens gedaan!”

Snel klaarkomen technieken 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Techniek 3: Stressvermindering

Ik heb net al aangegeven dat te snel klaarkomen naast fysieke oorzaken ook mentale oorzaken kan hebben. Heel gek is dit niet, want je snapt zelf ook wel dat gedachten een grote invloed hebben op seks. Het psychische probleem dat het vaakst zorgt voor te snel klaarkomen, is stress (bron). Hoog tijd om die stress te reduceren dus!

Allereerst is dat een kwestie van het veranderen van je mindset. Soms moet je simpelweg accepteren dat je dingen niet afkrijgt op het moment dat je dat zou willen, en dat je met stress niks gaat bereiken. Anderzijds is het ook een kwestie van je leven beter inrichten. Neem je niet iets te veel verantwoordelijkheid op je, en zou je stress niet kunnen verminderen door beter te plannen?

Een techniek die volgens velen erg helpt bij het verminderen van stress, is meditatie. Er zijn verschillende vormen van meditatie die goed kunnen helpen bij het verminderen van stress, zoals bijvoorbeeld mindfulness. Hoe dan ook helpt het om rustmomenten in te plannen, ook als je niet mediteert, zolang je ervoor zorgt dat je tijdens die rustmomenten niet aan je verantwoordelijkheden denkt.

Een lastig puntje is wel dat te snel klaarkomen en stress elkaar versterken, omdat je natuurlijk ook stress kan hebben over je seksuele problemen. Dit kan ervoor zorgen dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt. Daarom moet je jezelf ook voorhouden dat penetratie niet alles is. Als jij je partner op andere manieren weet te bevredigen, zul je minder stressen over die penetratie.

“Hoe minder je geeft om je seksuele prestaties, hoe beter ze zullen zijn!”

Snel klaarkomen technieken 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Techniek 4: Uitgebreid voorspel

Dit is een techniek die je misschien vreemd in de oren klinkt, omdat veel mannen die last hebben van vroegtijdig klaarkomen juist het tegenovergestelde doen. Omdat ze bang zijn dat ze nóg eerder zullen klaarkomen als er voor de penetratie ook nog van alles plaatsvindt, slaan veel mannen dat maar gewoon over. Dat heeft echter juist een averechts effect op je prestaties.

Het klinkt misschien vreemd, maar mannen die langer aan voorspel doen, houden het doorgaans ook langer vol tijdens penetratie. De wetenschap is er nog niet exact over uit waarom dit zo is, maar er zijn wel theorieën. Er wordt gedacht dat dit effect met gewenning te maken heeft. Doordat je al even kan wennen aan minder heftige seksuele prikkels, raak je minder overweldigd door de uiteindelijke penetratie. Het zou ook kunnen komen doordat je minder gespannen bent.

Laten we bovendien niet vergeten dat langere seks niet hetzelfde is als langere penetratie. “Voorspel” is dan ook een term die steeds minder wordt gebruikt, omdat het impliceert dat het iets is wat vóór de seks gebeurt, in plaats van een onderdeel van de seks. Voorspel is daarom op zichzelf al de moeite waard, zeker als je bedenkt dat de meeste vrouwen niet eens kunnen klaarkomen met alleen penetratie.

“Er zijn zelfs veel vrouwen die meer waarde hechten aan het voorspel dan aan de penetratie!”

Snel klaarkomen technieken 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Techniek 5: Beweging en sport

Zoals ik eerder al heb aangegeven, is het functioneren van je lichaam enorm belangrijk bij het uitstellen van je orgasme. Het zal je daarom waarschijnlijk niet verbazen dat een gezonder lichaam over het algemeen later klaarkomt. Een erg goede techniek voor het verbeteren van je prestaties tussen de lakens is daarom meer sporten en bewegen.

Dat heeft er alles mee te maken dat sport de doorbloeding stimuleert, en keer op keer blijkt dat een slechte doorbloeding leidt tot allerlei seksuele problemen, waaronder ook vroegtijdig klaarkomen. Vooral cardio en aerobics zijn goed voor het bevorderen van de bloedsomloop, en daarom zijn die vormen van sport nog wat extra geschikt als je minder snel wil klaarkomen.

Daarnaast verbetert sport ook je conditie, en ook dat heeft een positief effect op het uitstellen van je orgasme. Als jij namelijk al snel vermoeid raakt tijdens de seks, dan pikken je hersenen dat signaal ook op. Omdat je hersenen natuurlijk niet willen dat je jezelf uitput, zullen ze daarom sneller een einde aan de seks maken door je te laten klaarkomen. Een betere conditie kan dat dus voorkomen.

“Hou je het langer vol op de loopband, dan hou je het waarschijnlijk ook langer vol in bed!”

Ook voor je conditie zijn cardio en aerobics overigens de meest geschikte vormen van sport, dus die kan ik nogmaals aanraden voor mannen die te snel klaarkomen. Naast sport kun je waarschijnlijk ook in je dagelijkse beweging een hoop positieve veranderingen doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan lopen of fietsen naar je werk, en wat vaker de trap nemen. Alle kleine beetjes helpen!

Vergelijkbare berichten