Drugs Tegen Een Erectiestoornis 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
| |

Drugs Tegen Een Erectiestoornis? Onderzoek + 6 Alternatieven

Er zijn wereldwijd miljoenen mannen die te maken hebben met erectiestoornissen. Niet alleen is het een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij oudere mannen, maar ook veel jongere volwassenen hebben last van het onvermogen om een erectie te krijgen of te behouden, vaak veroorzaakt door een combinatie van fysieke en emotionele problemen.

Dit kan het libido en het seksuele verlangen verminderen, angst en depressie doen toenemen en de relatie van de man met zijn partner beïnvloeden. Een standaardbehandeling voor veel mannen zijn farmaceutische medicijnen tegen een erectiestoornis, maar deze hebben ook hun nadelen, zoals mogelijke gezondheidsbijwerkingen en niet meer zonder kunnen. Medicatie hoeft echter niet de enige optie te zijn. Lees hier verder voor onderzoek over erectiemedicijnen en 6 natuurlijke alternatieven.

Wat zijn de risico’s van drugs voor erectiestoornissen?

Wij raden je aan om zeker twee keer na te denken voordat je besluit om medicatie voor erectiestoornissen te gebruiken. Niet alleen vanwege de negatieve bijwerkingen op je gezondheid, maar ook omdat regelmatig gebruik ertoe kan leiden dat je afhankelijk wordt van de medicatie. Hierdoor zal het alleen maar moeizamer worden om seks te hebben zonder drugs, wat betekent dat je eigenlijk helemaal geen duurzame oplossing hebt gevonden.

Drugs gebruiken voor het verhelpen van een erectiestoornis kan daarom ook wel worden gezien als een middel dat een vals gevoel van vertrouwen geeft, omdat er geen echte ontwikkeling is in het omgaan met psychische of lichamelijke problemen zonder hulpmiddelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de negatieve bijwerkingen van de medicatie op je gezondheid.

Omdat medicatie voor erectiestoornissen de bloedvaten in andere delen van het lichaam (niet alleen de penis) kan beïnvloeden, kan het gevaarlijk zijn in combinatie met andere geneesmiddelen of als je bepaalde medische aandoeningen hebt. Zo kunnen mannen die medicijnen tegen een vergrote prostaat slikken, een gevaarlijke daling van de bloeddruk krijgen.

Daarnaast zijn hart- en vaatziekten, lichamelijke aandoeningen die voor veel mannen juist de hoofdoorzaak zijn van hun erectieproblemen, gevaarlijk in combinatie met erectiemedicijnen. Dit komt doordat de slagaders van het hart, de hersenen en de penis wijder worden gemaakt, wat de bloedtoevoer negatief kan beïnvloeden.

Medicijnen zoals Viagra kunnen hypotensie veroorzaken, wat beter bekend staat als lage bloeddruk. Deze aandoening kan de bloedtoevoer naar de vitale organen van het lichaam, waaronder het hart, de nieren en de lever, verminderen. Neem dus contact op met je arts om te achterhalen of jouw huidige medicijninname of andere medische aandoening te combineren is met drugs tegen erectiestoornissen.

Andere veelvoorkomende bijwerkingen van medicijnen die PDE5-remmers bevatten, zijn hoofdpijn, spierpijn over het hele lichaam, spijsverteringsproblemen, duizeligheid, veranderingen in het gezichtsvermogen, een verstopte neus en roodheid van de huid. Aangezien deze waslijst aan negatieve bijwerkingen liever wordt vermeden, stellen we je in het tweede deel van dit artikel voor aan enkele natuurlijke alternatieven die je kunnen helpen bij een erectiestoornis.

> Snel en voorgoed afrekenen met je erectieproblemen? Klik dan hier…

Drugs Tegen Een Erectiestoornis 2 Alternatief 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Alternatief 1: Meer lichaamsbeweging

Wist je dat in een bekend onderzoek van Harvard University is gebleken dat slechts 30 minuten per dag wandelen in verband werd gebracht met een 41% lager risico op erectiestoornissen?  Naast andere gezondheidsvoordelen, kan regelmatige lichaamsbeweging je dus helpen om een betere erectie te krijgen. Dit komt doordat lichaamsbeweging uitstekend is voor het op gang houden van de bloedsomloop.

Krachttraining kan net datgene zijn wat jouw seksleven naar nieuwe hoogtes kan brengen. De precieze reden? Gewichten heffen zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer testosteron begint te produceren, de belangrijkste voorloper van mannelijk seksueel verlangen en een belangrijke speler bij het krijgen van een erectie.

Alternatief 2: Pas je dieet aan

Er zijn verschillende wetenschappelijke studies die hebben gewezen op een verband tussen erectiestoornissen en voeding. Deze onderzoeken concludeerden onder meer dat erectieproblemen minder vaak voorkomen bij mensen die een mediterraan dieet volgen, dat gewichtsverlies bij mensen met overgewicht of obesitas een erectiestoornis kan verhelpen, en dat degenen die een westers dieet volgen, een lagere spermakwaliteit kunnen hebben.

Bij het mediterrane dieet wordt de voorkeur gegeven aan verse, plantaardige voeding met vis en kleine hoeveelheden vlees, in plaats van verwerkte voedingsmiddelen en een hoge vleesconsumptie. Er zijn daarnaast verschillende soorten voeding die je een boost in je testosteron geven, zoals gember, oesters, granaatappels, verrijkte plantaardige melk en groene bladgroenten.

Deze voedingsmiddelen zijn ideaal bij een erectiestoornis, omdat een goede erectie afhangt van testosteron. De relatie tussen beide is echter vrij complex en wordt nog niet volledig begrepen. Er zijn namelijk mannen die kunnen genieten van een gezonde erectie, zelfs als het testosterongehalte ver onder het normale niveau ligt.

“Er zijn ook studies die concluderen dat supplementen zoals vitamine D, rode ginseng, L-alanine, Maca, en Tribulus terrestris helpen bij de behandeling van milde tot matige erectiestoornissen.”

Wat wel duidelijk is, is dat een laag testosteronniveau in verband wordt gebracht met diverse chronische ziekten die de oorzaak kunnen zijn van erectiestoornissen, zoals diabetes type 2, zwaarlijvigheid en hartaandoeningen. Het kan daarom ook helpen om een dieet samen te stellen met voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan een beter cardiovasculaire gezondheid.

Denk hierbij aan pistachenoten, die veel plantaardige eiwitten, vezels, antioxidanten en gezonde vetten bevatten. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat mannen die 100 gram per dag aan pistachenoten aten, een algemene verbetering meemaakten in hun scores voor erectiefunctie, cholesterolgehalte en bloeddruk!

Drugs Tegen Een Erectiestoornis 3 Alternatief 6 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Alternatief 3: Mindful te werk gaan

Mindfulness – de oude boeddhistische praktijk van het focussen op elk moment van ervaring zonder oordeel – kan mannen met een erectiestoornis helpen om hun libido te verhogen, hen helpen om meer afgestemd te raken op de seksuele reacties van hun lichaam en leren om de natuurlijke beperkingen van het lichaam te accepteren. En dat niet alleen; mindfulness kan helpen stress te verminderen en depressie te verlichten, waardoor mannen zich beter voelen en meer genieten van seks.

Een belangrijk onderdeel in het creëren van meer mindfulness is mediteren. Meditatie verbetert de bloedcirculatie in je lichaam en met meer oefening zul je in staat zijn om bloed naar je penis te laten stromen. Dit zal je toelaten om een betere erectie te krijgen en jouw seksuele prestaties te verbeteren.

Met meditatie kun je bovendien je geest trainen om je beter te concentreren, wat je ongetwijfeld zal helpen bij het bedrijven van de liefde. Je zult namelijk in staat zijn om je geest te vertellen om die roes van commentaar en meningen op stop te zetten. Meditatie helpt je om het geklets neer te leggen en de volledige aandacht te leggen op passievolle seks met je partner.

Mindfulness kan alleen worden gedaan, of met een partner of seksuoloog. Door de concepten van mindfulness toe te passen in jouw doen en laten kun je meer bewust worden van jouw seksualiteit en intimiteit. Het betekent als het ware dat je gewoon rustig aandacht moet schenken aan hoe de seksuele sensaties voelen in het moment.

Prestatieangst kan een bestaande erectiestoornis alleen maar verergeren, maar met mindfulness kun je bewuster worden van de verbinding tussen lichaam en geest. Dit zorgt ervoor dat lichaam en geest vrijer zijn en meer openstaan voor het ervaren van emoties en gevoelens.

Mindfulness zal mannen met een erectieproblemen ook helpen om hun opwindingsniveau zorgvuldiger te beheren. Hierdoor zal je gemakkelijker kunnen stoppen wanneer je de eerste tekenen van een naderend orgasme voelt aankomen en de stimulatie kunnen hervatten zodra de sensatie is weggeëbd. Op deze manier is er meer ruimte voor liefde, seks op een langzamer tempo en een betere communicatie met je partner.

Alternatief 4: Bekkenbodemoefeningen

Bekkenbodemoefeningen, ook wel Kegels genoemd, worden meestal geassocieerd met vrouwen, maar ook mannen kunnen er baat bij hebben. Versterking van de bekkenbodem kan namelijk helpen bij het krijgen van sterkere erecties. Het mooie is dat je deze eenvoudige oefeningen kunt doen waar en wanneer je maar wilt. Dit is hoe je één van de bekkenbodem oefeningen uitvoert:

Span je bekkenbodemspieren gedurende 3 seconden aan, alsof je jouw urinestraal probeert tegen te houden. Ontspan vervolgens voor 3 seconden. Probeer dit 10 tot 15 herhalingen te doen en herhaal de oefening 3 keer per dag. Zorg ervoor dat je elke week 1 seconde toevoegt aan elke herhaling, tot je elke keer 10 seconden kunt volhouden. Bouw dit langzaam op en wees geduldig. Het kan namelijk een paar weken duren voordat je merkt dat jouw bekkenspieren sterker worden.

Alternatief 5: Acupunctuur

Acupunctuur stamt uit de oude Chinese geneeskunde en gebruikt naalden om bepaalde acupunctuurpunten in het lichaam te stimuleren. Deze stimulatie kan helpen om ziekten en aandoeningen te overwinnen door onevenwichtigheden te corrigeren. In de afgelopen jaren is acupunctuur op grote schaal gebruikt in klinische proeven voor de behandeling van erectiestoornissen.

Dit heeft ertoe geleid dat er diverse klinische studies zijn geweest die bevestigen dat acupunctuur de erectiele functie bij mannen kan verbeteren. Acupunctuur kan een therapeutisch effect hebben, waarbij de milt en de nieren worden versterkt, de bloedsomloop wordt gerevitaliseerd en tegelijkertijd de stemming wordt verbeterd.

Een acupunctuurbehandeling kan de gevoeligheid van de zenuwen reguleren en de bloedstroom naar de perifere vaten verbeteren, waardoor therapeutische effecten worden bereikt en de erectiele functie bij mannen tot op een zekere hoogte kan worden verbeterd. Daarnaast zijn de voordelen van acupunctuur ook gericht op psychologische oorzaken van een erectiestoornis, aangezien het je stemming kan verbeteren. Hoewel de resultaten van de klinische studies dus hoopvol zijn, is er meer onderzoek benodigd om de effectiviteit beter te bepalen. 

 Alternatief 6: Het e-book “Complete Ejaculatie Controle” van drs. Chris Coster

Zoals je na het lezen van dit artikel waarschijnlijk al hebt gemerkt, zijn wij geen fan van drugs voor het verhelpen van een erectiestoornis. Om meer te leren over hoe je op een natuurlijke manier jouw erectieproblemen en voortijdige zaadlozing kunt oplossen, lees je het e-book “Complete Ejaculatie Controle” van drs. Chris Coster. Het kan je helpen langer in bed te presteren zonder je toevlucht te hoeven nemen tot onnatuurlijke pillen en crèmes.

“Leer de natuurlijke vaardigheden om je hersenen te herprogrammeren om jouw  bedprestaties en romantiek naar een hoger niveau te tillen!”

Dit e-book behandelt onder meer de belangrijkste oorzaken van voortijdige ejaculatie en biedt je de handvatten voor complete, permanente en natuurlijke ejaculatiecontrole. Op deze manier wordt seks weer leuk, spannend en een ware ontdekkingsreis! In deze cursus leer je bijvoorbeeld verschillende ademhalingstechnieken die je direct kunt gebruiken om het klaarkomen uit te stellen, de beste technieken voor een waanzinnig voorspel, en fantastische trucs die je erectie zullen versterken, zelfs na het klaarkomen!

> Krijg ook de controle over je ejaculatie terug met dit e-book

Vergelijkbare berichten