Psychologische oorzaken uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

Erectieproblemen Door Faalangst? 4 Tips Voor Een Harde Erectie

Erectieproblemen zijn enorm vervelend, niet alleen omdat ze grote gevolgen kunnen hebben voor je (seks)leven, maar ook omdat ze vaak lastig op te lossen zijn. Dat heeft ermee te maken dat er veel verschillende oorzaken van erectieproblemen kunnen zijn, en je je probleem eigenlijk pas echt definitief kunt oplossen als je weet wat de achterliggende oorzaak is.

Iets wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat faalangst in bed een belangrijke, relatief vaak voorkomende oorzaak van erectieproblemen is. Ben jij bang dat je tussen de lakens niet goed zal presteren, dan is de kans alleen maar groter dat je daar gelijk in krijgt. Met de tips in dit artikel reken je hopelijk af met die faalangst, en daarmee ook met je erectieproblemen!

Erectieproblemen faalangst 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

> Vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Klik hier…

Tip 1: Leg meer nadruk op het voorspel

Iets wat om meerdere redenen een probleem is, is dat het belang van voorspel vaak enorm wordt onderschat. Vooral mannen leggen flink de nadruk op penetratie, en velen durven zelfs niet eens van seks te spreken als er geen penetratie heeft plaatsgevonden. Daarmee zet je een hele hoop druk op die ene handeling, waardoor faalangst sneller de kop op zal steken.

Seks is echter veel breder dan alleen penetratie. Goed voorspel is niet alleen ontzettend leuk, maar het zorgt er ook voor dat de nadruk minder op penetratie alleen komt te liggen. Als je goed voor ogen hebt dat je je partner ook op andere manieren kunt bevredigen, zullen jullie allebei minder teleurgesteld zijn als penetratie niet lukt door je erectieproblemen, en zal je faalangst op dat gebied misschien ook wel afnemen.

Daarnaast is voorspel natuurlijk ook extra stimulering voordat je aan penetratie begint, en extra stimulering verhoogt natuurlijk de kans op een goede erectie ook. Er zijn dus twee verschillende manieren waarop je de kans dat jij een erectie krijgt verhoogt door meer aan voorspel te doen. Een derde manier is mogelijk dat je meer ontspannen bent door langdurig voorspel, en daardoor kan je faalangst natuurlijk ook afnemen.

Tot slot wil ik nog even benadrukken dat voorspel voor vrouwen enorm belangrijk is. Veel vrouwen kunnen namelijk niet eens klaarkomen als gevolg van penetratie, en dus alleen door orale of digitale seks (digitaal betekent “met je handen”, dus stop de webcam maar weer weg). Wil jij je partner kunnen bevredigen, dan is voorspel dus waarschijnlijk sowieso een must, erectieproblemen of niet!

“Veel vrouwen hebben liever een impotente man die goed is met zijn vingers en tong dan een man met enorme erecties die het licht uitdoet zodra hij zelf is klaargekomen…”

Erectieproblemen faalangst 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 2: Praat erover met je partner

Faalangst is natuurlijk eigenlijk het gevolg van te veel druk op jezelf leggen. Jij raakt enorm in de stress door verwachtingen die jij aan jezelf hebt opgelegd, en vergroot daarmee eigenlijk alleen maar de kans dat het uiteindelijk misgaat. Dat soort angsten kunnen heel groot worden in je hoofd, en in zo’n geval kan een klein beetje relativering vaak enorm helpen.

Het kan daarom helpen om te praten met je bedpartner(s) over je seksuele problemen en de faalangst daaromtrent. Zeker als je een vaste partner hebt, is die waarschijnlijk best begripvol over je problemen. Je partner zal natuurlijk allang door hebben gehad dat jij last hebt van erectieproblemen, en is waarschijnlijk alleen maar blij als jij er openlijk over praat en aangeeft eraan te willen werken.

Bovendien kan je partner vaak een hoop druk wegnemen. Jij hebt jezelf in je hoofd misschien al wel overtuigd dat je partner op het punt staat om je te verlaten als je nog een paar keer geen stijve kan krijgen, terwijl de werkelijkheid vaak veel minder ernstig is. Als je partner met begrip op jou reageert, zul je waarschijnlijk inzien dat de situatie nog lang niet zo kritiek is als je dacht, en dat neemt natuurlijk een hoop van je faalangst weg.

Natuurlijk is dit een lastiger verhaal als je wisselende seksuele contacten hebt, zeker als je gewend bent om one-night stands te hebben. Als jij iemand in de kroeg al vertelt dat je seksuele problemen hebt, dan is de kans natuurlijk niet zo groot dat die persoon nog met je mee naar huis wil, dus dat raad ik je niet aan. Wel kan het dan helpen om er met iemand anders over te praten, maar daarover in de volgende tip meer.

Erectieproblemen faalangst 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tip 3: Praat met een psycholoog

Een online artikeltje als dit kan natuurlijk best handig zijn, maar faalangst is wel een ingewikkeld psychologisch probleem, waardoor er geen enkel artikel is dat iedereen over dit probleem heen kan helpen. Ieders faalangst is uniek en geworteld in andere oorzaken, en het kan lastig zijn om die ui af te pellen. Daarom heb je hier soms hulp van buitenaf bij nodig.

Die hulp bestaat natuurlijk in de vorm van een psycholoog. Psychologen zijn gespecialiseerd in de behandeling van psychische problemen, waar faalangst zeker onder valt, en kunnen je dus waarschijnlijk beter helpen dan jij in je eentje. Door samen op zoek te gaan naar de oorzaken van je faalangst, kun je het probleem bij de kern aanpakken.

Ik snap dat deze tip voor sommigen misschien een beetje als een schrik komt, omdat er nog best wel een taboe op mentale gezondheid bestaat in Nederland, hoewel dit gelukkig steeds minder wordt. Sommige mensen hebben nog steeds het idee dat alleen volslagen gekken naar de psycholoog hoeven, maar met dat wereldbeeld heb je alleen jezelf te pakken, want iedereen heeft wel een mentaal probleem waar een psycholoog enorm bij zou kunnen helpen.

Tip 4: Koop het e-boek “Complete Erectie Controle” van Chris Coster

Retrograde ejaculation 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Dit artikel is natuurlijk niet genoeg om iedere faalangst gerelateerde erectiestoornis op te lossen. Daarom verwijzen we je graag door naar het e-book Complete Erectie Controle van Chris Coster. Dit biedt je allerlei natuurlijke oplossingen voor je erectieprobleem, afgestemd op de oorzaak ervan (waaronder dus ook faalangst). Veel mannen zijn dankzij dit e-book snel en voorgoed verlost geraakt van hun erectieprobleem. Je kunt het e-boek hier bestellen.

Vergelijkbare berichten