Hij Komt te Snel Klaar Tips Voor Je Partner Afbeelding 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?
|

Hij Komt te Snel Klaar! Tips Voor Je Partner

Voortijdig klaarkomen is een vaak voorkomend seksueel probleem waar één op de drie mannen last van heeft. Het wordt vaak gedefinieerd als ejaculatie die binnen een minuut na seksuele stimulatie of penetratie plaatsvindt. Het voortijdig klaarkomen zal ook gevolgen hebben voor degenen met wie deze mannen naar bed gaan.

Wat is vroegtijdig klaarkomen?

Ejaculatie is het vrijkomen van sperma uit de penis tijdens het hebben van seks. Vroegtijdig klaarkomen is wanneer de ejaculatie eerder plaatsvindt dan wanneer de man, of de persoon waarmee deze man seks heeft, eigenlijk zou willen. Dit is vaak al na één minuut van seksuele stimulatie. Het kan ook zijn dat de opwinding voor het hebben van seks al zo groot is dat binnen minder dan een minuut al klaargekomen wordt.

Er wordt niet veel gesproken over het probleem van vroegtijdig klaarkomen, wat best raar is, want één op de drie mannen zal er in zijn leven last van hebben, en dat is een grote groep. Juist omdat het zo vaak voorkomt, is het van belang dat erover gesproken wordt en dat duidelijk wordt dat het niet iets is om je voor te schamen en lang mee te zitten.

Soms komt het voor dat het vroegtijdig klaarkomen maar een korte periode duurt. Hier zal je je geen zorgen over hoeven maken, want het is normaal dat vroegtijdig klaarkomen een paar keer bij een man voorkomt. Je zal je pas zorgen moeten maken als het voor een lange tijd aanhoudt en niet vanzelf weer weggaat; dan moet je op zoek naar een oplossing.

Door het zoeken van een oplossing in plaats van met het probleem te blijven zitten, kan je mentale problemen zoals angst, depressiviteit en onzekerheid voorkomen. Wees ook alert, want als je na een lange tijd oplossingen zoeken nog steeds geen oplossing gevonden hebt, is het verstandig om een medische oplossing te zoeken. Als na veel en langdurig oplossingen zoeken nog steeds niks werkt, dan kan het zijn dat het vroegtijdig klaarkomen veroorzaakt wordt door een medische oorzaak.

Deze seksuele aandoening kan zorgen voor veel frustratie bij degene met de penis zelf en bij zijn partner. De seks is namelijk voor beiden partijen veel minder leuk en zal vaak ook iets stressvols zijn, wat het natuurlijk niet hoort te zijn. Het last hebben van vroegtijdig klaarkomen kan op die manier ook invloed hebben op de relatie, want het seksleven tussen partners wordt slecht of bestaat soms helemaal niet meer.

Merk je nu dat je partner last heeft van vroegtijdig klaarkomen, dan is het belangrijk om hier samen over te praten. Het kan namelijk voor veel mentale problemen zorgen als je iemand hier mee laat zitten. Daarnaast is het ook van belang om samen naar oplossingen te zoeken die je partner kunnen helpen bij het oplossen van het vroegtijdig klaarkomen, zodat jullie seksleven weer op gang komt en om jullie relatie te redden.

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Hij Komt te Snel Klaar Tips Voor Je Partner Afbeelding 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Wat zijn de oorzaken van vroegtijdig klaarkomen?

De meest voorkomende oorzaken van vroegtijdige ejaculatie zijn:

 • Depressie
 • Angst
 • Stress
 • Onzekerheid over seksuele prestaties
 • Onrealistische verwachtingen omtrent seksuele prestaties
 • Relatieproblemen
 • Negatieve seksuele ervaringen
 • Erectiestoornis
 • Te veel masturbatie
 • Medische oorzaak

Mijn partner heeft last van voortijdig klaarkomen, wat moet ik doen?

Het kan lastig zijn om een partner te hebben die last heeft van te snel klaarkomen, want jij hebt natuurlijk geen controle over wat het lichaam van een ander doet tijdens de seks. Daarnaast zit je waarschijnlijk ook in een moeilijke positie omdat het een onderwerp is waar je partner of jij niet graag over zou willen praten. Ook al zit je in deze moeilijke positie, er zijn zeker dingen die je zou kunnen doen.

Probeer te beginnen door de situatie op een positieve manier te benaderen. Je partner weet waarschijnlijk al dat hij te snel klaarkomt tijdens de seks, en kan zich ook al een beetje schamen. Het is niet juist om boos op de ander te worden, want deze kan er ook niks aan doen. Je kan namelijk niet alles in je lichaam onder controle hebben.

Daarnaast is het begrijpelijk dat je het gevoel krijgt dat je tekortschiet doordat de ander last heeft van vroegtijdig klaarkomen, maar het gaat niemand helpen als je deze frustratie en boosheid op de ander gaat projecteren; dit kan erg kwetsend zijn en kan ook bijdragen aan toekomstige (mentale) problemen van deze persoon.

Als je het met je partner besproken hebt, kan je vervolgens misschien een andere benadering van seks proberen tijdens het uitproberen van manieren om het vroegtijdig klaarkomen te voorkomen. Dit kan je doen door andere activiteiten uit te voeren dan geslachtsgemeenschap. De geslachtsgemeenschap is namelijk de activiteit die de meeste druk uitoefent op iemand die problemen heeft met vroegtijdig klaarkomen. Het kan ook helpen bij het vergroten van het zelfvertrouwen van je partner. Andere dingen die ook helpen zijn:

 • Focussen op positieve dingen tijdens seks
 • Het geven van complimenten tijdens de seks

Het is belangrijk dat je geduld hebt. Het is een moeilijk probleem voor jullie beiden. Het kan zijn dat je partner wat tijd nodig heeft om zelfvertrouwen te krijgen of zijn angst rond seks te beheersen. Het is waar dat vroegtijdig klaarkomen heel frustrerend kan zijn, en dat het vervelend kan zijn om je ontevreden te voelen na het hebben van seks, maar probeer positief te blijven en begrip te hebben voor je partner die zich waarschijnlijk hetzelfde voelt en hetzelfde wil als jij.

Een aantal andere tips zijn:

 • Stel voor om professionele hulp te zoeken als je denkt dat dit nuttig zal zijn.
 • Probeer niet te stoppen met de seks na het klaarkomen, maar door te gaan alsof de seks nog steeds bezig is. Je bepaalt zo zelf wanneer de seks eindigt.
 • Respecteer je partner en zijn gevoelens.

“Zorg ervoor dat je geduld hebt voor je partner; het is namelijk niet iets dat je binnen een korte tijd kan verhelpen.”

Hij Komt te Snel Klaar Tips Voor Je Partner Afbeelding 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Tips voor je partner en wat je partner aan vroegtijdig klaarkomen kan doen

De knijptechniek

De knijptechniek is een goede en snelle methode om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen. Het is alleen geen langdurige oplossing, maar een oplossing die je kan gebruiken terwijl je naar een langdurige oplossing voor het vroegtijdig klaarkomen zoekt. Door deze techniek zal je seks niet meer hoeven te vermijden en zal er minder schade zijn aan je seksleven.

Door de knijptechniek te gebruiken, voorkom je met je handen dat het sperma je lichaam verlaat. Dit doe je door druk uit te oefenen op een bepaald gebied van de penis. De plek waar je tijdens deze techniek druk op uitoefent, heet het frenulum. Het frenulum is de plek waar de eikel van de penis en de schacht van de penis samenkomen. Als je voordat het klaarkomen plaatsvindt op die plek knijpt, knijp je de plasbuis dicht. Hier komt het sperma uit tijdens het klaarkomen.

Om de oefening goed uit te voeren tijdens het hebben van seks, zullen jij en je partner wel moeten stoppen met het hebben van seks. Dat kan nadelig zijn, maar denk aan hoeveel je er eigenlijk mee wint. Je zal hierdoor minder last krijgen van het vroegtijdig klaarkomen.

Om zeker te weten dat de knijptechniek goed werkt tijdens het hebben van seks of geslachtsgemeenschap, is het van belang om het tijdens het masturberen een paar keer te oefenen. Zodra je zeker weet dat het werkt, kan je het tijdens de seks doen en kan je het misschien aan je partner leren zodat deze het ook tijdens de seks kan uitvoeren.

 1. Begin met masturberen. Zodra je het gevoel hebt dat je klaar zal komen, is het tijd om de techniek uit te voeren.
 2. Plaats eerst je wijsvinger net onder je eikel en plaats je duim aan de andere kant van de penis ook net onder de eikel, zodat je je plasbuis goed dicht kan knijpen.
 3. Nu je vingers op de juiste positie zitten, kan je beginnen met het dichtknijpen van de plasbuis door met je duim en wijsvinger druk op je penis uit te oefenen. Begin met een beetje druk en oefen steeds meer druk uit totdat het genoeg druk is om het klaarkomen te stoppen. Druk nooit zo hard dat het pijn doet.
 4. Doe dit totdat het gevoel dat je gaat klaarkomen afneemt, of totdat je erectie weer weg is.

Het kan een paar keren duren voordat de strategie effectief is. Probeer het een paar keer voordat je opgeeft en een andere techniek uit gaat proberen.

Kegeloefeningen

Met Kegeloefeningen train je de bekkenbodemspieren. Deze spieren gebruik je in het dagelijks leven het meest bij de ontlasting, dus bij het plassen en poepen. Ook gebruik je deze spieren bij het ophouden van de ontlasting.

Bij mannen bevinden deze spieren zich ook nog rond de geslachtsorganen. Ze lopen van het schaambeen tot het staartbeen, omringen spieren het rectum en omringen tenslotte de urineblaasopening en de prostaat. Deze spieren gebruik je door hun locatie dus ook tijdens het hebben van seks. Als je zwakke bekkenbodemspieren hebt, kan dit de oorzaak zijn van het te snel klaarkomen en kan het ook de oorzaak zijn dat je geen grip op de zaadlozing hebt.

Het doen van Kegeloefeningen voor het verhelpen van te snel klaarkomen zal de ischionanernosus- en bulacovernosusspieren versterken. Deze spieren bevinden zich in het spiergebied van de bekkenbodemspieren, meer specifiek in het gebied van de penis. Het is van belang om deze spieren te trainen, omdat deze actief zijn tijdens het hebben van seks.

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Andere methodes voor het verhelpen van te snel klaarkomen

Heb je bovengenoemde methodes voor het verhelpen van vroegtijdig klaarkomen geprobeerd, maar werken ze niet, dan kunnen weer andere, wat meer ingrijpende methodes je misschien wel helpen bij het verhelpen van vroegtijdig klaarkomen.

Er bestaan namelijk nog andere dingen die je kan proberen en die je kunnen helpen om het te snel klaarkomen te verhelpen.

Ten eerste bestaan er crèmes en sprays die je kan gebruiken, die een verdovende werking hebben op de penis. Je brengt dit middel dan aan op de eikel, waardoor je minder gevoelig wordt voor seksuele stimulatie tijdens het hebben van seks. Hierdoor word je minder snel opgewonden en kost het meer moeite om klaar te komen. Het enige nadeel van deze middelen is dat je de seks met je partner zal moeten inplannen. Het middel moet je namelijk een aantal minuten voor het hebben van seks op je penis aanbrengen en er weer af wassen. Dit zal je allemaal voor het hebben van seks moeten doen.

Als je langdurig last hebt van te snel klaarkomen, kan het zijn dat er een onderliggende medische oorzaak voor is, maar laat dit je niet afschrikken, want dat is niet altijd zo. Het wordt, als je lange tijd last hebt van te snel klaarkomen, aangeraden om medische hulp in te roepen, zodat je zeker weet of er iets met je aan de hand is. Ook kan je naar de dokter toe gaan als je graag medische hulp, zoals pillen, zou willen voor het verhelpen van het voortijdig klaarkomen.

Medicijnen die vaak voorgeschreven worden tegen vroegtijdig klaarkomen door de dokter zijn pijnstillers en PDE5-remmers. PDE5-remmers zullen voorgeschreven moeten worden door je arts als die vaststelt dat er een onderliggende medische oorzaak is voor het te snel klaarkomen. Pijnstillers zijn bij de drogist verkrijgbaar, maar toch raad ik het je aan om het eerst met je arts te bespreken als je pijnstillers wil gaan slikken voor te snel klaarkomen. Je arts weet namelijk welke pijnstiller en welke dosis het beste helpt bij het verhelpen van je probleem.

“Het is dapper om hulp te zoeken voor je problemen.”

Vergelijkbare berichten