Vroegtijdig klaarkomen zonder medicatie uitgelicht - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Vroegtijdig Klaarkomen Oplossen Zonder Medicatie? Zo Doe Je Dat!

Wie op dit artikel heeft geklikt, weet waarschijnlijk maar al te goed hoe ontzettend vervelend het is om vroegtijdig klaar te komen. Daarom begrijp ik maar al te goed dat je op zoek bent naar een goede oplossing. Een voor de hand liggende oplossing is natuurlijk het innemen van medicatie, maar dat heeft ook veel nadelen, zoals allerlei nare bijwerkingen en een hoge prijs.

Daarom zal ik je in dit artikel een aantal alternatieve oplossingen geven voor je probleem. Waarom zou je je immers aan allerlei zware medicijnen vergrijpen voordat je de natuurlijke oplossingen hebt geprobeerd? Als je de verschillende manieren in dit artikel eens probeert, zal medicatie waarschijnlijk helemaal niet meer nodig zijn, omdat jij allang van je probleem af bent!

Vroegtijdig klaarkomen zonder medicatie 1 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 1: Verwaarloos het voorspel niet!

Veel mannen die te snel klaarkomen denken dat ze dit kunnen oplossen door simpelweg het voorspel over te slaan. Als jij dit ooit hebt geprobeerd, dan weet je dat dit niet goed werkt. Het is een logische gedachte dat je het langer denkt vol te houden door het voorspel te skippen, maar dat is in de praktijk niet hoe het uitwerkt.

Wie langer aan voorspel doet, houdt het gemiddeld namelijk juist wat langer vol. Dit heeft ermee te maken dat de prikkels tijdens het voorspel nog wat minder heftig zijn dan de prikkels die je tijdens de penetratie ontvangt. Hierdoor heb je even de tijd om aan de seksuele prikkels te wennen, waardoor je minder overweldigd raakt zodra je uiteindelijk overgaat tot penetratie.

Laten we bovendien niet vergeten dat voorspel ook een doel op zich is. Het is namelijk gewoon een essentieel onderdeel van elke vrijpartij. Sommige mannen klinkt dit misschien vreemd in de oren, omdat mannen vaak het idee hebben dat seks volledig om penetratie draait. Iedere vrouw kan je echter vertellen dat het voorspel voor hen minstens even belangrijk is.

“Het overgrote merendeel van de vrouwen kan zonder voorspel niet eens klaarkomen.”

> Snel en voorgoed afrekenen met vroegtijdig klaarkomen? Klik dan hier…

Vroegtijdig klaarkomen zonder medicatie 2 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 2: Stop met roken en drinken

Ik ga je iets vertellen wat eigenlijk iedereen weet, maar wat de meeste mensen niet willen horen: het is enorm ongezond om alcohol en/of tabak te gebruiken. Wat je misschien nog niet wist, is dat je seksuele prestaties, op zowel de korte als de lange termijn, flink kunnen lijden onder (overmatig) roken en drinken. Nog een reden dus om dat niet te doen!

Alsof je nog meer redenen nodig had om te stoppen met roken en drinken…”

Alcohol is niet alleen enorm slecht voor je algehele gezondheid, maar ook voor je seksuele prestaties. Wetenschappelijke onderzoeken hebben dat al meermaals uitgewezen, en het effect lijkt echt enorm te zijn. Bijna driekwart van alle alcoholisten heeft bijvoorbeeld (ook) last van seksuele problemen (bron). Het probleem waar deze mannen het vaakst mee te kampen hebben is – je raadt het al – vroegtijdig klaarkomen.

Ook van roken weten we allang dat je er sneller door klaarkomt. In theorie was dit al heel lang geleden beredeneerd, maar ook onderzoeken in de praktijk hebben dit bevestigd. De kans op vroegtijdig klaarkomen wordt door tabak significant verhoogd, ongeacht de leeftijd van de rokende mannen (bron). Als longkanker nog niet reden genoeg was, is dit misschien de extra reden die je nodig had om je peuken voorgoed weg te doen.

Het beste is in dit kader natuurlijk om volledig te stoppen. Gezien het element van verslaving en (vooral in het geval van alcohol) maatschappelijke druk snap ik echter dat dit lastig kan zijn. Zoek daarom hulp als je dit nodig hebt, en bedenk dat een flinke vermindering van je alcohol- en tabakconsumptie ook al grote positieve impact kan hebben.

Vroegtijdig klaarkomen zonder medicatie 3 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 3: Maak gebruik van de start-stoptechniek

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je minder snel klaarkomt, is de zogenoemde start-stoptechniek. Dit is een manier om jezelf aan te leren later klaar te komen door gewenning tijdens masturbatie. In de kern komt het erop neer dat je jezelf aftrekt, en dat je stopt zodra je bijna klaarkomt. Nadat je weer iets minder opgewonden bent geworden, kan je weer verdergaan met masturberen. Dit probeer je zo lang mogelijk vol te houden.

“Soms zijn de meest simpele oplossingen de meest effectieve.”

De grootste uitdaging hierbij is het opzoeken van de grens, van het zogeheten point of no return. Dit is het moment waarop je je orgasme niet meer kan tegenhouden. Je wil natuurlijk stoppen met masturberen voordat je dit punt hebt bereikt, maar wel er wel zo dicht mogelijk tegenaan gaan zitten, want dan train je jezelf het beste. Dit leer je eigenlijk alleen maar door regelmatig te oefenen.

Deze techniek zorgt ervoor dat je minder heftig reageert op seksuele prikkels. Je raakt er meer aan gewend dat je over een langere periode seksueel geprikkeld bent, en daardoor zul je minder snel klaarkomen dan eerst het geval was. Minder seksueel gevoel klinkt misschien niet positief, maar te veel seksuele gevoel is vaak de oorzaak van te snel klaarkomen, dus ietsje minder mag in zo’n geval wel.

Deze methode kun je ook zo aanpassen dat je’m ook tijdens seks met je partner al kan toepassen. Zo kun je dus vandaag al langer seks hebben. Eigenlijk doe je precies hetzelfde als wat ik eerder heb uitgelegd, maar vervang je masturberen door penetreren. Je stopt dus steeds even als je bijna klaarkomt. Zorg er in de tussentijd dan wel even op een andere manier voor dat je je partner blijft bevredigen.

Vroegtijdig klaarkomen zonder medicatie 4 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 4: Leid een actiever leven

Zoals je misschien al wel afleidde uit het stukje over alcohol en tabak, is je algehele gezondheid eigenlijk niet los te koppelen van je eventuele seksuele problemen.

Wie zijn algemene lichamelijke gezondheid verbetert, vermindert over het algemeen ook zijn seksuele problemen, zoals vroegtijdig klaarkomen. Een goede manier om die gezondheid te verbeteren is door meer te gaan bewegen.

Beweging kan ervoor zorgen dat je later klaarkomt, omdat sport de bloedsomloop stimuleert. Wie het lang wil volhouden in bed, kan maar beter zorgen dat het bloed goed door het lichaam rond wordt gepompt. Er lijkt namelijk een verband te zijn tussen een slechte bloedsomloop en vroegtijdig klaarkomen.

Daarnaast verbeter je met sport en beweging ook je uithoudingsvermogen, en dat ga je ook tussen de lakens merken. Als jij na een minuutje seks alweer buiten adem bent, vatten je hersenen dat op als een signaal dat ze er maar beter zo snel mogelijk een punt achter kunnen zetten door je te laten klaarkomen, zodat je weer kan rusten. Dat wil je natuurlijk niet!

“Vroegtijdig klaarkomen wordt ook wel eens omschreven als een gebrek aan seksueel uithoudingsvermogen, en dat is dus niet alleen beeldspraak!”

Een actiever leven begint allereerst met kleine dagelijkse keuzes. Neem niet de lift of de auto als dat eigenlijk niet nodig is, en maak af en toe een wandelingetje.

Daarnaast is sport natuurlijk belangrijk. Vooral aerobics en cardio zijn in dit kader erg goed, omdat dit vormen van sport zijn die je conditie en bloedsomloop nog eens extra verbeteren. Vergeleken met andere vormen van sport pak je hiermee dus je ejaculatieproblemen nog effectiever aan!

> Vanavond al afrekenen met je snelle zaadlozing? Klik dan hier…

Vroegtijdig klaarkomen zonder medicatie 5 - Last van te snel klaarkomen of erectieproblemen?

Manier 5: Stop met stressen

Niet alleen je lichaam, maar ook je geest kan een groot effect hebben op je uithoudingsvermogen in bed. Het is zelfs zo dat psychologische problemen een vaker voorkomende oorzaak zijn van te snel klaarkomen dan lichamelijke oorzaken. De belangrijkste psychologische factor lijkt in dit kader stress te zijn. Een te gestrest leven kan ook je seksleven enorm verpesten (bron).

Een drukke baan of slechte planvaardigheden kunnen er dus voor zorgen dat jij sneller klaarkomt. Je kan dan bovendien in een vicieuze cirkel terechtkomen, omdat te snel klaarkomen zelf ook weer een oorzaak van stress kan worden. In die zin heeft vroegtijdig klaarkomen dus een zelfversterkend effect, en dat maakt het een lastig probleem om op te lossen.

Hoog tijd dus om je stress te verminderen. Allereerst ligt dit natuurlijk aan je eigen mindset, en die kan je verbeteren met bijvoorbeeld meditatie. Daarnaast zul je het misschien ook gewoon wat minder druk moeten hebben. Als je de mogelijkheid hebt om wat minder te gaan werken of om wat minder verantwoordelijkheden te dragen, dan kan ik je dat van harte aanbevelen.

“Stress is niet alleen slecht voor je seksleven, maar ook voor je algehele lichamelijke en mentale gezondheid.”

Wat betreft de stress over je seksuele prestaties, die dat zelfversterkende effect veroorzaakt, wil ik nog het volgende zeggen. Die stress kun je enorm verminderen door te beseffen dat seks, zeker voor vrouwen, niet alleen om penetratie draait. Er zijn tal van manieren waarop je kunt compenseren voor kortdurende penetratie, waardoor je je partner ook bevredigd kunt achterlaten als je te snel klaarkomt. Hoe meer je je probleem los kan laten, des te minder heftig het zal zijn!

Vergelijkbare berichten